'Den skal sidde i første hug' til WorldSkills

To danske industriteknikere har trænet hårdt for at være klar til den hårde konkurrence ved dette års WorldSkills i Brasilien

Nikolaj Vadstrup Pedersen  deltager i drejekonkurrencen i WorldSkills. Foto: PR
Nikolaj Vadstrup Pedersen deltager i drejekonkurrencen i WorldSkills. Foto: PR

Når WorldSkills løber af stablen i august i år, vil Danmark være repræsenteret med to deltagere.

De unge industriteknikere Robin Wilfred Oudal og Nikolaj Vadstrup Pedersen skal forsvare landets ære i Brasilien, hvor de skal konkurrere mod ligesindede håndværkere fra hele verden. Robin Wilfred Oudal stiller op i fræsekonkurrencen, og Nikolaj Vadstrup Pedersen deltager i drejekonkurrencen. Mesterskaberne har flere end 1200 deltagere, der dyster i 50 forskellige håndværksfag.

Fuld gang i forberedelserne
Frem til konkurrencerne i Brasilien er de to unge mænd gået i hård træning. De har blandt andet været på træningscamp i Tyskland, hvor de gjorde sig fortrolige med de computerstyrede CNC-maskiner, som anvendes til WorldSkills.

Se også: Venstre-manden, der elsker træ

Derudover er der mental coaching på programmet, så de to danskere får de bedst mulige forudsætninger for at modstå det store pres, der helt naturligt er forbundet med at skulle konkurrere om at blive verdensmester.

Se også: Metrosikkerhed er stadig kritisabel

- Der skal præsteres 100 pct. alle de tre dage, konkurrencerne strækker sig over. Det handler om at komme godt fra start, og der er ikke plads til at sige ”nu skal vi også lige i gang”. Den skal sidde der i første hug. Det er de bedste fra de repræsenterede lande, så konkurrencen er bare enormt hård, fortæller Nikolaj Vadstrup Pedersen i en pressemeddelelse fra Industriens Uddannelser

WorldSkills afholdes den 11.-16. august i São Paolo i Brasilien.

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere