Annonce:
Annonce:

- Det er reel ligestilling

Ens for alle: Stark har givet sine ansatte lige muligheder for barselsorlov. Det nye tiltag skal være med til at øge ligestillingen og inklusionen, lyder det fra byggecenterkæden

Stark indfører lige barselsvilkår for virksomhedens ansatte. PR-foto
Stark indfører lige barselsvilkår for virksomhedens ansatte. PR-foto
Annonce:

Der skal være ligestilling for både fædre og mødre, når de arbejder i byggecenterkæden Stark.

Derfor har Stark her i det nye år valgt at ligestille sine ansatte, så både mor og far får ret til fuld løn under barsel i op til 22 uger.

Lige barsel skal være med til at øge ligestilling og inklusion i byggecenterkæden, oplyser Stark i en pressemeddelelse.

- Mens verden er i bevægelse, går det langsomt med at øge ligestilling og inklusion i vores branche. Derfor giver vi nu faderen ret til lige så meget barsel med løn som moderen. Det er reel ligestilling til gavn for både barn og forældre.

- Samtidig vil vi gerne sørge for, at økonomi ikke står i vejen for en god begyndelse på livet, siger Britta Korre Stenholt, som er adm. direktør i Stark, i pressemeddelelsen.

Arkivfoto: Getty Creative
Arkivfoto: Getty Creative
 

Annonce:

Større indsats
Byggecenterkæden er en af de første i branchen til at give både den nybagte mor og barnets far mulighed for at gå på barselsorlov med løn i op til 22 uger.

For Stark er det nye tiltag en del af en samlet indsats for at øge diversiteten og inklusionen i virksomheden og byggebranchen generelt.

Sidste år tilsluttede Stark sig eksempelvis Dansk Industris Gender Diversity Pledge, der forpligter medlemmerne til at fremme kønsdiversitet på arbejdspladserne.

Derudover er Stark medinitiativtager til Byggeriets Diversitetsdag, og deltager i ambassadørkorpset for diversitet i byggeriet i Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar.

Stark er også med i styregruppen for Boss Ladies, et projekt som arbejder for at stimulere piger og unge kvinders interesse for at søge bygge-, anlægs- og installationsbrancherne.

- I sidste ende handler et initiativ som lige barsel om at ligestille alle køn og give begge forældre samme muligheder for at spille en aktiv rolle i familien, siger Britta Korre Stenholt.

Annonce:

- Stark ønsker at være en arbejdsplads, hvor alle køn føler sig lige inkluderet, og hvor vi som virksomhed bidrager til at skabe rammerne for et godt familieliv. Det har stor værdi - både for vores medarbejdere og vores virksomhed, siger hun videre.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Mere stabilitet for familierne

Ligestilling, hvad angår barselsorloven, er en afgørende faktor for mange nystartede familier, lyder det fra Stark.

- At få et barn er en stor glæde, men som alle forældre ved, koster det også tid og penge. Ved at give far eller medmor lige så meget barsel som barnets mor, sørger vi for, at ingen af vores medarbejdere kommer i en situation, hvor de behøver at gå på dagpenge under barsel.

- Vores medarbejdere behøver heller ikke fravælge den øremærkede barsel af hensyn til økonomien, siger Thomas Krogh Skou, som er HR-direktør i virksomheden.

Annonce:

En anden fordel ved lige barsel til begge forældre er, at i de tilfælde, hvor partneren ikke får fuld løn under sin barselsorlov, ender moderen ofte med at tage størstedelen af barselsorloven og dermed være mere væk fra arbejdspladsen end sin partner. Det kan lige barsel afhjælpe.

- Det er vigtigt i en branche med mange mandlige kolleger og en virksomhed som Stark, hvor flere end 80 procent af medarbejderne er mænd.

- Som markedsleder ønsker vi at gå forrest og vise, at vi godt kan skabe en moderne og inkluderende arbejdsplads med lige vilkår, uanset hvilket køn de har, siger han afsluttende.

Flere har brug for sparring, før det er for sent

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
AFSLØRINGAFSLØRING

Bagholdet

Annonce:
Annonce: