En rigtig mand hader at tabe

Lindy Aldahl kvittede smøgerne og lagde sin livsstil om, da han var med i DR-programmet 'Rigtige Mænd'. Det var specielt kammeratskabet og den indbyrdes konkurrence, som hjalp ham

Måske har du hørt Lindy Aldahls kække kommentarer i DR-programmet 'Rigtige Mænd'. Her står han til venstre, flankeret af sine venner fra programmet. Foto: DR
Måske har du hørt Lindy Aldahls kække kommentarer i DR-programmet 'Rigtige Mænd'. Her står han til venstre, flankeret af sine venner fra programmet. Foto: DR

Lindy Aldahl på 38 år er uddannet murer og nu også kendt fra programmet ’Rigtige Mænd’ fra DR1.

Hvordan kom du med i 'Rigtige Mænd'?

- Min kone meldte mig til uden min vilje. Hun har nok ment, jeg passede på den beskrivelse, de søgte. Jeg har nemlig et glimt i øjet og lidt for meget på sidebenene, som der stod.

Hvordan har det været at være med i 'Rigtige Mænd?

- Det har været rigtig sjovt. Men det har været hårdt til tider, i og med jeg skulle dyrke masser af motion. Det bedste har været det sammenhold, vi fem deltagere har fået. Jeg er kommet i form og er blevet lidt sundere. Det værste var at tabe, blandt andet når vi svømmede. Det var jeg ikke god til.

Se også: Danmarks bedste truck

Hvordan var det at stoppe med at ryge?

- Det var faktisk godt og nemt. Det var let at se, at når vi skulle dyrke meget motion, hang det ikke sammen at ryge. Når jeg havde lyst til en smøg, tog jeg en løbetur i stedet. Jeg har prøvet at stoppe før, men man falder let i samme rille igen. Det fælles mål, vi havde i programmet, gjorde, at jeg var nødt til det.

Hvilken forskel har det gjort på din krop, at du er stoppet med at ryge?

- Jeg kan løbe langt og har meget bedre luft i lungerne til motionen. På arbejde kan jeg mærke det, når jeg løber med stilladser. Det er også lettere at arbejde på hug, hvis man skal det.

Lindy Aldahl gør egnen omkring Støvring usikker som murer, men nu i god form. Foto: DR
Lindy Aldahl gør egnen omkring Støvring usikker som murer, men nu i god form. Foto: DR
 

Hvordan har det været at omlægge din livsstil?

- Det var faktisk nemt at holde, når Jacob Søndergaard, som var vores træner i programmet, sagde, hvad vi skulle gøre. Til at starte med var det blandt andet, at vi skulle lave omeletter til morgenmad og drikke to liter vand om dagen. Så blev motionen lige så stille arbejdet ind i det.

- Der er faktisk mange ting, man godt må spise, når man dyrker meget motion. Vi skulle for eksempel spise en masse kød, og det er jo noget, en mand kan lide. Vi skulle også spise et snydemåltid om ugen, så det var faktisk ikke så slemt.

Hvad er et snydemåltid?

- Et snydemåltid er et måltid, hvor der ikke er nogen grænser for, hvad man må spise. Meningen er at sætte kroppens forbrænding i gang igen, for på et tidspunkt vender kroppen sig til, at man spiser sundere, og så stopper den med at forbrænde lige så meget. Til snydemåltidet skulle jeg især have sovs og kartofler. Og en god dansk bøf.

Har du et godt råd til andre, der gerne vil leve sundere?

Det er jo for ens egen skyld, man skal gøre det. Der er ikke nogen, der kan sige, at de ikke får det bedre ved at dyrke lidt motion. Et godt råd er at finde sammen nogle stykker, enten på arbejdspladsen eller et andet sted. Det er svært at være alene, for så giver man hurtigt op. Når man er sammen, står man også til ansvar over for de andre, og så er det lettere at komme af sted.

- Det gør det også lettere, hvis man sætter sig et mål. Mænd kan godt lide, når der er konkurrencer.

Hvordan får man håndværkere til at spise flere grøntsager?

- Det er svært at sige. Den ville jeg ikke engang hoppe på.

Lindy Aldahl bor i Støvring sammen med sin kone, Anette, og deres tre børn. Lindy har en drøm at blive selvstændig, og beskriver det selv som, ’at han er selvstændig lige om lidt’.

Skærm

Hent flere
Hent flere