Annonce:
Annonce:

Farvel til barselsordning

Barselsudligningsordningen bliver nu nedlagt – en markant forringelse af selvstændiges vilkår, mener Håndværksrådet

Håndværksrådet forventer, at det kommer til at koste nye virksomheder, at Folketinget har fjernet Barselsfonden. Foto: Colourbox
Håndværksrådet forventer, at det kommer til at koste nye virksomheder, at Folketinget har fjernet Barselsfonden. Foto: Colourbox
Annonce:

Det får store konsekvenser, at Barselsfonden, der sikrede selvstændige på barselsorlov kompensation udover barselsdagpenge, nu bliver afviklet. Det mener administrerende direktør i Håndværksrådet, Ane Buch, efter at Folketinget gennemførte beslutningen i begyndelsen af februar.

- Det kommer til at koste nye virksomheder, at Folketinget har vedtaget at nedlægge barselsudligningen for selvstændige med virkning fra 1. april 2016, siger hun i en pressemeddelelse. Beskæftigelsesminister, Jørn Neergaard Larsen, forklarede fra talerstolen i Folketinget, at loven om ordningen bliver ophævet, alene fordi den ikke fungerer efter hensigten. Men det er ikke nogen grund til helt at nedlægge den, mener Ane Buch.

Annonce:

- Det er pinligt, hvis de startvanskeligheder betyder, at de blå partier smider håndklædet i ringen i stedet for at arbejde videre med at forbedre selvstændiges vilkår. Den nu nedlagte ordning skulle have haft et serviceeftersyn, men den skulle selvfølgelig ikke nedlægges, mener Ane Buch.

Byggeriets klimapriser

Ifølge Beskæftigelsesministeren er ophævelsen af ordningen dog ikke udtryk for, at regeringen helt opgiver at finde en løsning.

- Vi har, siden det viste sig, at den ordning, der blev besluttet under den tidligere regering, kollapsede, set på en række muligheder for at målrette ordningen, men vi har ikke været i stand til på den korte tid at finde en løsning, der er duelig, og som kan hjælpe de familier, som vi taler om, over i en situation, hvor de er dækket af en obligatorisk barselsudligningsordning, siger ministeren i talen.

Rammer de unge
Det er især de unge, der overvejer at starte egen virksomhed, nedlæggelsen rammer, mener Ane Buch.

- Vi har brug for, at flere unge, ikke mindst kvinder, starter egen virksomhed, og selvfølgelig skal det kunne lade sig gøre at være selvstændig og samtidig få børn.

Annonce:

- Nedlæggelsen af barselsudligningen for selvstændige sender det dårligst tænkelige signal til unge, der overvejer at starte egen virksomhed, siger hun.

Nedlæggelsen af ordningen skal dog ikke opfattes som regeringens manglende interesse for selvstændige, mener beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen.

- Der er ingen tvivl om - og der må ikke være tvivl om - at vilkårene for selvstændige erhvervsdrivende, for iværksættere, herunder unge iværksættere, er noget, som ligger regeringen meget på sinde. Denne regering ønsker vækst, vi ønsker vækst i hele Danmark, og derfor ønsker vi naturligvis at give så gode rammevilkår som overhovedet muligt, også til de mennesker, vi taler om nu, siger Jørn Neergaard Larsen i talen uden dog at gå i dybden med, hvordan regeringen vil gribe udfordringen an.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: