Find de grønneste nyheder med din smartphone

På Byggeri'18-messen kan man via en app blive guidet forbi de mange stande, der er nomineret til byggeriets tre klimapriser

App'en 'Byggerimessen' kan guide dig fra den ene grønne stand til den næste. Foto: Danske Byggecentre
App'en 'Byggerimessen' kan guide dig fra den ene grønne stand til den næste. Foto: Danske Byggecentre

Byggebranchen har de senere år oplevet et regulært innovationsboom inden for grønne og bæredygtige produkter, klimaløsninger og miljøstrategier, og udviklingen kommer også til at sætte sit præg på Byggeri'18-messen i Fredericia.

Derfor tilbyder arrangørerne i år at guide messedeltagerne langs 'Den bæredygtige vej' fra den ene innovative stand til den næste.

- Der er en stor interesse for grønne løsninger og produkter, hvilket også hænger sammen med, at der generelt i samfundet er et større fokus på, at tingene skal være bæredygtige. Det smitter naturligvis også af på byggebranchen, hvor den bæredygtige tankegang fylder meget både hos håndværkerne og bestemt også hos producenterne, siger Palle Thomsen, der er administrerende direktør for Brancheforeningen Danske Byggecentre.

For at følge 'Den bæredygtige vej' på messen, kræver det, at man henter 'Byggeri-messen'-appen ned på sin smartphone. Derefter vil den vise vej hen til de mange stande med dokumenterede bæredygtige og innovative løsninger, der gavner klimaet og sætter et mindre aftryk på vores planet.

Samtlige stande på ruten er nomineret til enten Byggeriets Klimapris, Byggeriets Energipris eller Byggeriets Miljøpris.

I år har der været rekordmange indstillinger til priserne, således at 23 forskellige produkter og løsninger fra i alt 20 virksomheder er nomineret.

- Vi har valgt at lægge 'Den bæredygtige vej' på appen, så man hurtigt via sin telefon kan se på et kort og orientere sig om, hvilken vej man skal gå. Vi har 300 udstillere, men på den her måde kan man hurtigt danne sig et grønnere overblik, siger Palle Thomsen.

Foruden det interaktive kort er også hele messekataloget i år blevet digitaliseret. På den måde kan de besøgende med et enkelt tryk læse om udstillerne, de udstillede produkter og om de events, der foregår rundtom på messen.

Appen fungerer både på iOS- og Android-baserede enheder og kan hentes gratis på AppStore og Google Play. Er man mere analog, kan man snuppe en god gammeldags folder ved messens indgang.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+