Flere får arbejdsulykker lige efter ferien

Når folk vender tilbage efter en lang sommerferie, stiger antallet af arbejdsulykker markant, lyder det fra Dansk Byggeri, som vil have større fokus på sikkerheden

I perioden lige efter sommerferien er risikoen for arbejdsulykker større, fordi medarbejderne ikke har sikkerhedsprocedurer i frisk erindring, lyder det fra Dansk Byggeri. (Foto: Colourbox)
I perioden lige efter sommerferien er risikoen for arbejdsulykker større, fordi medarbejderne ikke har sikkerhedsprocedurer i frisk erindring, lyder det fra Dansk Byggeri. (Foto: Colourbox)

Markant flere kommer ud for arbejdsulykker i perioden lige efter sommerferien, hvor folk vender tilbage til arbejdet efter en lang periode væk fra de faste rutiner. Dermed glemmer mange desværre også at være opmærksomme på sikkerheden på arbejdspladsen, lyder det i en pressemeddelelse fra Dansk Byggeri.

- Når man kommer tilbage fra en lang sommerferien er det ikke altid, at sikkerhedsrutinerne er helt friske i erindringen. Man har måske stadig tankerne på en varm sandstrand, og så kan man godt være lidt rusten lige på det punkt, siger Mette Møller Nielsen, som er arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri.

Sæt fokus på sikkerheden
Hun opfordrer derfor både chefer og medarbejdere til at være opmærksomme på problematikken og sætte fokus på sikkerhed på arbejdspladsen i perioden lige efter ferien:

Se også: Vi sætter tv og bøger over hotel-sex

- Det er en god ide, at man på arbejdspladsen sætter sig sammen og genopfrisker rutinerne, når medarbejderne møder ind efter sommerferien. Der skal ikke ret meget til, før de gamle rutiner kommer på plads igen, så den tid er godt investeret, siger Mette Møller Nielsen.

Kører sikkerhedskampagne
Håndværkerfirmaet Skou Gruppen kender godt til problemet med, at sikkerhedsrutinerne kan blive lidt rustne efter en lang sommerferie.

- Vi kan konstatere, at mange af de ulykker, der sker, de opstår i perioden efter sommerferien. Derfor har vi iværksat en række tiltag, der skal oplyse medarbejderne om, at de skal tænke sig om, når de vender tilbage fra ferien, siger direktør i Skou Gruppen, Martin Skou Heidemann.

Se også: Her får du brug for adapter på rejsen

Han fortæller i øvrigt, at man hos Skou Gruppen har lavet en særlig kampagne, hvor et brev er blevet sendt hjem til alle medarbejdere. I det bliver de mindet om, at de skal være opmærksomme på sikkerheden, når de begynder på arbejdet efter sommerferien.