Flere kvinder i byggebranchen: Derfor vandt 29-årige Nana hæderspris

Faglæreren Nana Holm Kristiansen vinder Arkils hæderspris, som hylder arbejdet med at få flere kvinder i bygge- og anlægsbranchen

Nana Holm Kristiansen, nummer to fra højre, har fået Arkils Hæderspris for sit arbejde med at få flere kvinder i byggefaget. Foto: PR
Nana Holm Kristiansen, nummer to fra højre, har fået Arkils Hæderspris for sit arbejde med at få flere kvinder i byggefaget. Foto: PR

Det skal hædres, når personer i bygge- og anlægsbranchen arbejder målrettet for at få lokket flere kvinder til de mange forskellige fag, som hører til branchen.

Det mener de hos Arkil, som er en af Danmarks største entreprenørvirksomheder med godt 2.000 ansatte.

Derfor indstiftede Arkil i foråret 2019 ’Arkils Hæderspris’, som har det formål at skabe fokus på kvinder i bygge- og anlægsbranchen ved at hædre personer, som gør en særlig indsats for at tiltrække kvinder til branchen.

Nu er der blevet kåret en vinder af prisen for 2019, og valget er faldet på 29-årige Nana Holm Kristiansen. Hun er uddannet struktør og kloakmester, og siden sommeren 2018 har hun været ansat som faglærer på struktøruddannelsen på Learnmark i Horsens.

Det oplyser Arkil i en pressemeddelelse.

– Et utrolig stærkt felt
Siden Nana Holm Kristiansen i 2018 tiltrådte som faglærer på struktøruddannelsen på Learnmark Horsens, er antallet af elever, der vælger struktørvejen, næsten fordoblet. Samtidig er antallet af kvindelige struktørelever steget fra maksimalt én, til at der nu er seks kvinder.

– Vi har i priskomitéen siddet med et utroligt stærkt felt af virkelig imponerende kvinder, som bevidst har valgt at gå mod strømmen, og som hver dag yder en ekstra indsats. Ikke blot på deres egen arbejdsplads, men også for at række ud til andre og invitere dem med ind i den branche, de holder så meget af.

- Selv om det har været et svært valg, ønsker vi i priskomitéen særligt at fremhæve Nana Holm Kristiansen for den store inspiration, hun er for de unge mennesker, hvis fremtid hun er med til at forme – og ikke mindst for de markante resultater, hun har skabt på sin arbejdsplads, lyder det i priskomitéens begrundelse for valget.

Nana Holm Kristiansen modtog Arkils Hæderspris i Forum på Frederiksberg i København i forbindelse med Building Green-messen.

– Det her er bare mega stort. Det betyder virkelig meget at få så stor en anerkendelse af, at det, man går og gør i det daglige, også gør en forskel – og bliver værdsat af andre.

- Selv om jeg oplever, at der i dag er en anelse kortere mellem kvinderne på byggepladserne, end da jeg startede i faget, er der stadig lang vej igen. Der er mange fordomme derude, og det er virkelig godt at kunne være med til at nedbryde nogle af dem, for vi har i den grad brug for kvinderne på byggepladserne, sagde Nana Holm Kristiansen ved overrækkelsen af prisen.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+