Annonce:
Annonce:

Fond støtter med 600 millioner

Fonden hjælper også små virksomheder med at byde ind på store projekter. Foto: Sebastian Buur Gunvald/Ritzau Scanpix
Fonden hjælper også små virksomheder med at byde ind på store projekter. Foto: Sebastian Buur Gunvald/Ritzau Scanpix
Annonce:

982. Så mange bygge- og anlægsvirksomheder måtte erklære sig konkurs i 2018. Det er hele 20 procent flere end i 2017, hvor 814 virksomheder måtte lukke og slukke.

Alligevel har Vækstfonden indtil videre ikke været bange for at række en hjælpende hånd ud til byggebranchen.

Siden 2013 har fonden stillet garantier i byggeriet for 600 mio. kroner. I dag er den engageret i 125 byggevirksomheder, og de mange konkurser vil ikke ændre på noget, siger Vækstfondens udlånsdirektør Jens Mølby til Dagens Byggeri.

- Vi er nået op på, at byggeriet udgør cirka 7,5 procent af vores samlede forretning, og der ligger ingen planer om at ændre ved den andel, siger han til mediet.

Annonce:

Heller ikke en potentiel ny finanskrise, der ligesom for 10 år siden kunne ramme byggefirmaerne hårdt og være skyld i endnu flere konkurser, får Jens Mølby til at trække Vækstfondens økonomiske støtte tilbage.

- Vi er ikke blinde for, at det er 10 år siden, vi havde det sidste store konjunktur-omslag. Og for hvert år der går, kommer vi nok nærmere på, at det vender med den økonomiske vækst. Men det er vi opmærksomme på, og vi tænker os grundigt om fra sag til sag og tænker at fastholde det nuværende niveau i garantierne, siger han til Dagens Byggeri.

Alle kan søge støtte
Det er ikke kun store virksomheder, Vækstfonden ønsker at støtte. Tværtimod. Fonden stiller også garantier for små og nye virksomheder, der har brug for et lån i banken for at kunne byde på større og mere omfangsrige byggeprojekter.

Alligevel er det langt fra alle entreprenører, der ved, at de har den mulighed, påpeger Jens Mølby.

Annonce:

- Vi har siden 2013 kunnet stille garantier i byggeriet. Derfor er det ikke alle, som ved, at de kan få hjælp hos os, siger han til Dagens Byggeri og understreger, at fonden dog også stiller visse krav til virksomhederne:

- Vi gør meget ud af at vurdere, at ejer og medarbejdere har de evner, der er nødvendige for at kunne klare de opgaver, de byder på. Samtidig ser vi på, om de har kompetent rådgivning i form af en bestyrelse, der ved noget om risici.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: