Annonce:
Annonce:

Ford i den fornemme førertrøje

 

Ford Transit Custom blev sidste års absolut mest solgte varebil med langt over 2.000 solgte modeller. Foto: PR
Ford Transit Custom blev sidste års absolut mest solgte varebil med langt over 2.000 solgte modeller. Foto: PR
Annonce:

Aldrig før har erhvervslivet købt eller leaset så mange personbiler som i 2015. Også nyanskaffelse af varebiler er i fremgang fra et lavt udgangspunkt, og her har Ford lagt sig i spidsen.

Bilsalget til erhvervslivet kørte i højt gear i 2014, men blev alligevel klart overgået i 2015. Ifølge Danmarks Statistik blev der i 2015 nyregistreret rekordmange personbiler i erhvervslivet, nemlig 83.738. Det er en kraftig stigning på 17,4 pct. i forhold til 2014. Og ser man på varebiler, er der tale om en næsten lige så markant stigning på 14,0 pct. i 2015.

- Der er godt 32.400 erhvervsdrivende, som har valgt at investere i en ny varebil i løbet af det seneste år, og den fortsatte fremgang i erhvervslivets bilkøb indikerer en pæn tro på fremtiden, også i bygge- og anlægsbranchen, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri, og uddyber:

- Det er varebiler mellem to og tre tons, der sælges flest af, og det er den mest udbredte biltype blandt de små og mellemstore bygge- og anlægsvirksomheder.

Polartest: Hårdfør håndværkervogn

Mercedes slår rekord
Ford blev sidste års absolut mest solgte varebilmærke med mere end 6.000 solgte modeller, mens de efterfølgende pladser indtages af Volkswagen og Renault med henholdsvis 4.232 og 4.165 solgte modeller.

Lige udenfor medaljeskamlen finder vi Mercedes, som trods alt kunne juble over et rekord-år. I alt blev 3.670 varebiler af modellerne Vito, Sprinter og Citan leveret til danske kunder, hvilket er det højeste, Mercedes har opnået på et enkelt års salg i Danmark.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Omkvædet klinger hult fra den socialdemokratiske regering

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: