Annonce:
Annonce:

Håndværkere er dyrere

Særligt prisen på tømrer- og malerarbejde er steget

Det er blevet dyrere at få en håndværker, viser en prisgennemgang. Foto: Colourbox
Det er blevet dyrere at få en håndværker, viser en prisgennemgang. Foto: Colourbox
Annonce:

Håndværkere bliver dyrere.

Det viser et nyt prisindeks fra 3byggetilbud, der fortæller, at særligt prisen på tømrer- og malerarbejde er steget, mens stigningen er noget mindre for murer- og elektrikerbranchen.

Hvert år formidler 3byggetilbud.dk mere end 30.000 bygge- og renoveringsopgaver til private boligejere, og nu har 3byggetilbud.dk altså udarbejdet et prisindeks for 2015, 2016 og 2017, som fortæller, at det er blevet dyrere at få fat i en håndværker.

- Prisstigningerne er blandt andet et udtryk for en stigende efterspørgsel i markedet. Derfor er det lige nu særligt vigtigt at indhente flere tilbud på en opgave, hvis man vil være sikker på at få den bedste pris og løsning, siger Maria Carlsen, kommunikationschef hos 3byggetilbud.dk.

Annonce:

Det ses også i Deloitte og Dansk Byggeris analyse, hvor de har gennemgået regnskaberne for en række virksomheder inden for anlæg, byggeri og typehuse.

Her er én af konklusionerne i analysen, at den gennemsnitlige indtjening pr. ansat i nybyggeriet i 2016 var på 84 tusinde kroner mod 79 tusinde kroner i 2015.

Optimismen boomer i byggeriet – men bekymring i anlægsbranchen

Vækst på 147 procent
Forklaringen på de seneste års prisstigninger skal ifølge 3byggetilbud.dk findes flere steder. Først og fremmest er der generelle prisstigninger i samfundet.

Inflationen påvirker også priser på eksempelvis transport og materialer.

Samtidig handler det om udbud og efterspørgsel.

Annonce:

- Der bliver sat betydeligt flere opgaver i gang, blandt andet fordi danske boligejere har fået flere penge mellem hænderne. Sammenligner vi første halvår af 2012 med første halvår af 2017, så har vi haft en vækst på 147 procent i antallet af modtagne opgaver. Og det skal prisstigningerne også ses i lyset af, siger Maria Carlsen, kommunikationschef hos 3byggetilbud.dk.

Få mest for pengene
Af tallene fremgår det også, at der er en del udsving afhængigt af, hvornår på sæsonen en bestemt type opgave bliver igangsat.

Eksempelvis er der mange, der vil isolere, når vinteren melder sin ankomst.

Ligeledes er det dyrere at skifte vinduer eller tag midt i sæsonen – frem for at gøre det tidligt på sæsonen.

Derfor skal man planlægge fremadrettet ved bestilling af en opgave.

- Der er penge at spare, hvis man tænker langsigtet, når håndværkeren skal bookes. Hasteopgaver koster typisk lidt mere, når ordrebøgerne er fyldt op hos firmaerne, siger Maria Carlsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: