Håndværkere får færre klager

Antallet af klager over håndværkere er faldet i 2014 – men hvorfor er man ikke rigtig klar over

Tømrere var den faggruppe, som fik flest klager i 2013, men det betyder ikke nødvendigvis, at det er dem, som laver flest fejl. Foto: Roman Berco Balog
Tømrere var den faggruppe, som fik flest klager i 2013, men det betyder ikke nødvendigvis, at det er dem, som laver flest fejl. Foto: Roman Berco Balog

Kunderne klagede tilsyneladende ikke så meget over håndværkerne i 2014, som de gjorde året før. Antallet af klager er nemlig faldet med intet mindre end 14 procent, svarende til 95 klager. Det niveau er det laveste siden 2008.

Solskinshistorien har dog en bagside. Mange af klagerne, som man registrerede i 2014, er nemlig flere år gamle og drejer sig om arbejde, der i gennemsnit er udført 21 måneder inden modtagelsen af selve klagen. Det skyldes en lovændring tilbage i 2011, som gjorde det muligt at klage over sager, der var mere end fem år gamle.

Se også: Håndværkerlir

Derfor kan man nødvendigvis ikke sige, at lige præcis 2014 var et år, hvor der var færre klager over håndværkerne.

- Der er en del af sagerne, der er flere år gamle, og derfor kan man ikke pege på faldet på 14 procent fra et enkelt år for at tale om en tendens, siger Louise Larsen, sekretariatschef i Byggeriets Ankenævn i en pressemeddelelse.

Hvad man kan konstatere er blot, at det samlede antal klager er faldet i forhold til niveauet i 2013.

Tømrerne har flest fejl
I årsberetningen fremgår det, at tømrere oftest er genstand for klager, men det betyder ikke, at de laver flest fejl.

- Det arbejde, der bliver udført mest for private, er træarbejde, så ud fra disse tal kan man ikke konkludere, at tømrerne laver flere fejl end andre, siger Louise Larsen.

Årsagen til det lave antal klager i 2014 er, ifølge direktør i Dansk Byggeri Peter Stenholm, formentlig blot et naturligt udsving.

- Vi holder øje med statistikkerne, men lige nu betragter vi det lave antal klager som en tilfældighed, siger han.

Skærm

Hent flere
Hent flere