Hårdføre håndværker-mobiler

Vi har testet to robuste smartphones, som både kan tåle vand, støv og hårde stød

Telefonerne blev ikke skånet under testen, men de er begge fortsat fuldt funktionsdygtige. Den ene er dog mere medtaget end den anden. Foto: Esben Skrumsager
Telefonerne blev ikke skånet under testen, men de er begge fortsat fuldt funktionsdygtige. Den ene er dog mere medtaget end den anden. Foto: Esben Skrumsager

 

Cat S40

 

Samsung Galaxy XCover 3

Selvom de fleste håndværkere har skruet hænderne godt på, kan selv den bedste miste grebet om telefonen med en smadret skærm eller dybe ridser til følge. Heldigvis findes der efterhånden også en række smarte telefoner, der både kan tåle en tur på gulvet og ned i en spand vand. Vi har testet to af de nyeste modeller.

Samsung har næsten været med siden begyndelsen. Den første Galaxy-model kom i 2009, og siden da har den sydkoreanske elektronikgigant sprøjtet smartphones ud i ét væk. Galaxy XCover 3 er den nyeste model i XCover-serien, som blandt andet er både støv- og vandtæt.

Tredjegenerations XCover lever samtidig også op til den militære standard MIL-STD 810G, hvilket betyder, at man roligt skulle kunne lade den ramme betongulvet, når den glider ud ad hånden.

Caterpillar er mest af alt kendt for deres brede sortiment af bygge- og anlægsmaskiner, men den amerikanske virksomhed har siden 2013 også lavet robuste telefoner til håndværkere.

Stor prisforskel
Ligesom hos Samsung er det Android, der er styresystemet i Cat S40-telefonen. Der er således ikke den store forskel på telefonerne ved første øjekast. Men under det solide ydre er de langt fra ens.

På de fleste punkter er Cat-telefonen teknisk set overlegen. Kameraet er væsentligt bedre, skærmen er en anelse større, og det samme er batteriet. S40 har dog en mindre processor end XCover, hvilket gør Samsung-telefonen mærkbart hurtigere. Så hvis hverken kamera, skærm eller batteri er afgørende, får man langt mere for pengene hos Samsung. XCover 3 kan nemlig fås fra omkring 1349 kr., mens Caterpillar-modellen er dobbelt så dyr.

Caddy blandt klassens bedste

Begge telefoner har en række praktiske funktioner. Blandt andet er der en dedikeret knap på siden af telefonerne, som kan bruges til at aktivere telefonernes lommelygter. Det er også i begge tilfælde muligt at aktivere øget berøringsfølsomhed, så man kan bruge telefonerne uden at skulle tage handskerne af.

Vand er det rene vand
De tåler på papiret både vand, støv og stød. En tur i vandbaljen var da heller intet problem for de to telefoner, men efter gentagne fald på betongulv begyndte klappen og batteriet på XCover 3 at falde af, når den blev tabt. Så selvom telefonen stadig var funktionsdygtig, når den blev samlet, må vi konkludere, at Cat S40 altså lever op til sit mere robuste design.

Hvis man som håndværker er på udkig efter en telefon, der skal kunne klare det meste, men som ikke nødvendigvis ligner en håndværkertelefon, så er Samsung Galaxy XCover 3 et rigtig godt bud til en imponerende lav pris.

Hvis ekstrem holdbarhed og batterilevetid til gengæld vægter højere end udseendet, er der ingen vej udenom testens mest robuste model, Cat S40.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind