Humørpillen: Familiefirmaet Wood Step trapper op

Peter Ravn og hans firma Wood Step er nomineret til Energiprisen ved årets byggerimesse. I 27 år har han arbejdet for at forfine sine produkter og gøre firmaet stadigt større

Peter Ravn står bag Wood Step, der i år er nomineret til Energiprisen. Foto: Wood Step
Peter Ravn står bag Wood Step, der i år er nomineret til Energiprisen. Foto: Wood Step

Wood Step er i år nomineret til Energiprisen 2018 ved Byggeri’18-messen i Fredericia for sin energivenlige trappe.

Hvis du ikke lige ved, hvad det vil sige at være en energivenlig trappe, så er det kort sagt en loftstrappeløsning, der med en særlig isoleringsevne og tæthed formår at reducere kuldeproblemer og træk.

Det betyder samtidig et lavere energiniveau - og så er trapppen tillige lavet af bæredygtige materialer. Peter Ravn startede firmaet i 1991, og han er langt fra blevet træt af trapper.

- Hvordan begyndte jeres firma?
- Det begyndte for 27 år siden, hvor jeg selv var ansat i et lignende firma, der pludselig gik konkurs. Så var gode råd dyre. Men der var alligevel nogle salgsleverandører, som sagde, at de ville holde liv i mig, hvis jeg startede noget selv. Så fra at være teknisk direktør med mange ansatte, så sad jeg pludselig alene derhjemme ved spisebordet og skulle starte mit eget, siger Peter Ravn og tilføjer:

- Det var en udfordring. Jeg tænkte, at det kun kunne gå fremad, og det har det gjort lige siden. Så det var ikke så tosset, siger han.

- Hvordan blev det til et familiefirma?
- Min far og farfar og nærmest hele familien har været tømrere, så jeg havde i forvejen arvet det der gen med træ og trapper. Egentlig var det meningen, at jeg skulle have overtaget min fars tømmervirksomhed, men han var ikke klar til at slippe sit firma, da jeg skulle til at starte.

- Så jeg startede mit eget. Nu er min søn så også kommet indover som salgsdirektør, og vi er i gang med et generationsskifte over de næste fem år.

Foto: Wood Step
Foto: Wood Step
 

- Hvad betyder det for dig at blive nomineret?
- Vi er spændt på, om vores kunder også synes, det er et rigtig godt produkt. Vores løsning er lidt dyrere end andres, så derfor vil vi da bruge det i vores markedsføring, at man får noget sine penge. Og så håber vi, at folk får øjnene op for, at man får noget ud af det på den lange bane, fordi man investerer i et energivenligt produkt.

- Er der noget stolthed i at blive nomineret?
- Jo selvfølgelig. Vi er rigtig stolte.

- Hvad er det ved jeres trappe, der gør den særlig energivenlig?
- Man isolerer boligerne mere og mere, og mange lægger næsten en halv meter isolering på loftet. Men så er man også nødt til at kunne komme derop, og derfor monterer man en loftlem.

- Dem, der har været på markedet, har typisk været billigere modeller, som ikke er alt for tætte og uden isolering. Vi har lavet en række forbedringer på vores loftstrappe de seneste år, og den har en dobbeltlem, som gør den dobbeltisolerende og dobbelt så tæt.

Bag om firmaet

Wood Step er en familievirksomhed stiftet af Peter Ravn, som i dag drives af sønnen Jacob Ravn, der er salgsdirektør, og Michael Frandsen, administrerende direktør.

Virksomheden startede i 1991 som Danmarks mindste trappevirksomhed, men har gennem årene arbejdet sig op. Peter Ravn er uddannet tømrer, ligesom sin far og farfar, og bærer titlen ’trappeekspert’ i virksomheden.