Annonce:
Annonce:

Humørpillen: Man slipper for at svejse noget sammen, der låser en til en bestemt konstruktion

Martin Heinze arbejder sammen med sin barndomsven i møbelvirksomheden RackBuddy. Her har de to tidligere fodboldspillere fundet en niche, hvor de skaber praktiske tøjstativer af vandrør

Martin Heinze kan mærke en voksende efterspørgsel på møbler bygget af vandrør. Foto: RackBuddy
Martin Heinze kan mærke en voksende efterspørgsel på møbler bygget af vandrør. Foto: RackBuddy
Annonce:

De har kendt hinanden hele livet. I folkeskolen var de gode venner, og i ungdomsårene spillede de begge fodbold i Esbjerg forenede Boldklubber. I dag arbejder Martin Heinze og Lasse Nielsen med vandrør, som de omdanner til møbler, der bliver solgt i hele Europa.

- Hvordan er det at arbejde sammen med sin ven?
- Vi har et godt samarbejde, fordi han byder ind med nogle kompetencer, som jeg ikke har og omvendt. Vi supplerer hinanden rigtig godt, fordi Lasse Nielsen er god til alt arbejdet omkring webshoppen, mens jeg tager mig af kunderne. Vi taler lige ud af posen og tager konflikterne med hinanden, så de kommer ud af verden med det samme.

Annonce:

- Hvordan fandt I jeres niche?
- Der var ingen af os, der havde regnet med, at vi skulle leve af at designe møbler. Jeg er uddannet i Politiet, og jeg har ikke været en af dem, der altid har vidst, at de skulle arbejde med deres hænder. Til gengæld har jeg altid været interesseret i design, og idéen til møblerne opstod, fordi jeg ville fremstille nogle tøjstativer, der er mere holdbare og fleksible end dem, man kan købe i de store møbelkæder.

- Vi fandt inspiration til at bruge vandrør, fordi Lasse Nielsen har en stor knowhow omkring produkterne, som han har opbygget, da han blev udlært sælger hos en VVS-grossist.

Danmarks højeste bygning skal opføres i Aarhus

- Hvad er det for nogle møbler, I laver?

- I starten solgte vi tre forskellige tøjstativer, men vi har efterhånden udvidet til 13 modeller samt en masse mindre coathangers, kroge og fronthæng til butikker. Vi har også fundet ud af, at mange vil designe deres egne walk-in-closets, så vi laver også design efter kundernes mål.

- Det handler om at udnytte pladsen på bedste vis, og det giver de hjemmelavede tøjstativer god mulighed for, fordi man kan bygge noget, der udnytter rummets højde eller tager højde for en skråvæg. Vi designer både til privatkunder, butikker og restauranter, og vi skalerer op eller ned efter kundernes behov.

Annonce:

- Selv om stativerne har et råt og industrielt look, kan de med få midler gøres feminine, hvis elementerne rundt om er holdt i varme farver.

Hvorfor er vandrør et godt materiale?
- De giver et råt look, der er meget oppe i tiden. De giver mulighed for at skabe en newyorkerstil med murstensvægge og rå metaller, som vores kunder gerne vil have. Det er desuden et cool materiale, som er let at skrue sammen og skille ad igen. Med rør og fittings kan man kreere, hvad man vil.

- Det minder lidt om legoklodser for voksne, fordi man slipper for at svejse noget sammen, der låser en til en bestemt konstruktion. Det giver mulighed for at kunderne kan købe et tøjstativ og efterfølgende købe en udvidelse, når de flytter til noget større.

Annonce:

Er der fremgang i jeres forretning?
- Ja, det er der. Siden vi solgte de første møbler i 2013, er det gået hurtigt frem. I dag har vi både webshop på dansk, tysk og engelsk, så vi sælger til hele Europa. Vi arbejder på en fransk webshop, og så er vi begyndt at få henvendelser fra USA.

Rundt om Martin

  • Martin Heinze er født i 1983 i Esbjerg.
  • Han er uddannet hos Politiet, og blev færdig med uddannelsen i 2013.
  • I december 2013 åbnede han møbelvirksomheden RackBuddy sammen med Lasse Nielsen. De har butik i København, hvor Lasse Nielsen bor og lager i Esbjerg, hvor Martin Heinze bor.
  • I dag har RackBuddy en webshop på dansk, engelsk og tysk. De arbejder på en fransk webshop, og får ofte henvendelser fra USA.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: