Annonce:
Annonce:

Indsatte skal have grønne fingre - og mod på fremtiden

Anlægsgarterkoncernen idverde og High:five Fonden vil med et nyt uddannelsesforløb ruste indsatte i udslusning til et nyt liv i samfundet

Indsatte i Sdr. Omme Statsfængsel får snart mulighed for at få grønne fingre med ny anlægsgartneruddannelse. Foto: Susanne Mose Holm
Indsatte i Sdr. Omme Statsfængsel får snart mulighed for at få grønne fingre med ny anlægsgartneruddannelse. Foto: Susanne Mose Holm
Annonce:

Indsatte i danske fængsler har ofte mulighed for at tage uddannelsesforløb i fængslet, som skal give de indsatte bedre muligheder for at finde fodfæste på arbejdsmarkedet, og her er bygge- og anlægsuddannelser ofte særlig interessant.

I Sdr. Omme Statsfængsel kan de indsatte nu se frem til endnu en uddannelsesmulighed, når anlægsgartneruddannelsen som noget nyt bliver udbudt.

Bag uddannelsesforløbet står idverde og High:five Fonden med bidrag fra Jordbrugets Uddannelsescenter. High:five Fonden har til formål at hjælpe private og offentlige virksomheder med at etablere job- og uddannelsespladser til unge, der risikerer marginalisering grundet kriminalitet.

Annonce:

Også Kriminalforsorgen er en vigtig partner i det offentlige-private samarbejde, da de både lægger rammer og økonomi til forløbene og har et stærkt resocialiseringsfokus, der muliggør forløbene i første omgang.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Det første uddannelsesforløb i Sdr. Omme starter i sommeren 2023, hvor 10-12 indsatte skal gennemgå et fire uger langt forløb, inden de står med et uddannelsesbevis i hånden.

Dertil kommer ambitionen om at skabe nye netværk, opruste kompetencer - og måske endda skabe en fornyet tro på fremtiden blandt de indsatte.

Antallet af praktikpladser når nye højder

Udvikling i fokus
For idverde er partnerskabet med High:five Fonden et vigtigt led i at løfte sit ansvar som virksomhed ved at hjælpe flere på arbejdsmarkedet, fortæller Claus Rosendahl, HR-direktør i idverde Danmark:

Annonce:

- Vi ser i partnerskabet med High:five Fonden en oplagt mulighed for at dele vores viden og skabe en stærkere forbindelse til arbejdsmarkedet for udsatte mennesker, hvilket vi på tværs af vores datterselskaber OKNygaard, Malmos, Grøn Vækst, Lauge Bonde og Zinco allerede har gode erfaringer med.

- Som en stor virksomhed ser vi det som et naturligt ansvar at inspirere andre virksomheder til at fokusere på kompetencer og motivation blandt den enkelte - og ikke deres baggrund, siger Claus Rosendahl afsluttende.

300.000 danskere ramt: Vind over din slidgigt

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: