Kloakselskab: Rotter stortrives under krisen

Kombinationen af en varm vinter og coronakrisen har skabt optimale levevilkår for rotterne, påpeger kloakselskab

Antallet af rotter i danske kloakker er ifølge Norva24 steget pga. den varme vinter. Arkivfoto: Aleksander Klug
Antallet af rotter i danske kloakker er ifølge Norva24 steget pga. den varme vinter. Arkivfoto: Aleksander Klug

Smittetryk, stigende dødstal og massefyringer fylder i denne tid i såvel medier som samtalerne med familier og venner.

Det store antal rotter, der fylder danskernes kloakker efter en usædvanlig varm vinter, har til gengæld fået lov til at flyve under radaren. Det til trods for at man i stigende grad må rykke ud til netop rotteproblemer hos kloakservicevirksomheden Norva24.

- Efter den historisk milde vinter er der i år markant flere rotter end normalt, og vi ser derfor en stigende tendens til rotteproblemer, siger driftchef Daniel Hansen i en pressemeddelelse.

Af samme grund er virksomheden begyndt at tilbyde sine kunder at sætte en rottespærre op, når de alligevel har åbnet for kloakken.

Fedt kan hobe sig op
Rotterne er dog ikke det eneste problem, der ifølge Norva24 kan vokse sig stort under coronakrisen.

Virksomheden frygter også, at mange glemmer at vedligeholde kloakkerne, for det kan i sidste ende være sundhedsskadeligt, påpeger Daniel Hansen.

- Selvom det meste af samfundet er gået i stå, er det vigtigt, at vi ikke udskyder alt, der har med vedligehold af kloakkerne at gøre. Hvis vi lader stå til, vil der blandt andet hobe sig fedt op, som kan stoppe kloakkerne til, og vi risikerer at bakterier fra kloakkerne bliver spredt, siger driftchefen i pressemeddelelsen.

Virksomheden har derfor givet sig selv det bespænd at indhente alle oplysninger om en opgave på forhånd, så de ikke behøver være i fysisk kontakt med kunderne.

- Vi opfordrer til, at man i disse tider ikke er bange for at få besøg af kloakmesteren, siger Daniel Hansen i pressemeddelelsen.