Lærlinge skal være billigere

Socialdemokraterne vil forhøje refusionen til arbejdsgiverne, når lærlingen er på skoleophold

Det skal være mere attraktivt at have lærlinge i firmaet. Socialdemokraterne vil forhøje refusion under skoleophold. Arkivfoto: Jens Dresling
Det skal være mere attraktivt at have lærlinge i firmaet. Socialdemokraterne vil forhøje refusion under skoleophold. Arkivfoto: Jens Dresling

De virksomheder, der uddanner lærlinge, kan se frem til en klækkelig belønning, hvis det står til Socialdemokraterne. Partiet har foreslået at forhøje den refusion, virksomhederne får, mens deres lærlinge er på skoleophold under uddannelsen. Det er en udmelding, der får armene i vejret hos blandt andre Håndværksrådet.

- Vi er meget glade for forslaget, lyder det fra chefkonsulent Heike Hoffmann.

- For små og mellemstore virksomheder vil en bedre økonomi under skoleopholdene betyde rigtig meget, og jeg er sikker på, at forhøjede refusionssatser vil kunne få flere virksomheder til at tage lærlinge, mener hun.

Forslag hjælper reformen
Ifølge interesseorganisationen er det ikke kun virksomhederne, der har grund til at glæde sig over forslaget. Med bedre økonomi til virksomheder, der uddanner lærlinge, vil det blive lettere at få flere virksomheder til at indgå uddannelsesaftaler, hvilket der er stort behov for.

Virksomheder kæmper for livet

Et af målene med reformen af erhvervsuddannelserne er nemlig, at langt flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter folkeskolen – op mod 30 procent af en ungdomsårgang – og det kræver flere praktikpladser.

- Vi ved jo, at langt fra alle virksomheder, der beskæftiger faglærte, tager lærlinge, og hvis vi skal nå reformens mål, så er vi nødt til at få flere virksomheder til at oprette lærepladser. En tilskuds-ordning, der bygger på kendte systemer, vil give flere virksomheder lyst til at prøve kræfter med de endnu dygtigere lærlinge, som bliver et resultat af reformen, vurderer Heike Hoffmann.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+