Lærlingenes karrierer skal kortlægges på nyt akademi

Målet er at holde de unge i firmaet. Foto: Tekniq
Målet er at holde de unge i firmaet. Foto: Tekniq

Under finanskrisen var det svært for de unge håndværkerspirer at finde lærlingepladser.

Nu er det ved at gå den anden vej igen, og det har fået installationsvirksomheden Sif Gruppen til at gå nye veje for at udvikle og uddanne lærlinge.

Til næste år åbner man et akademi, der skal søge efter og kultivere talenter. På længere sigt skal akademiet være med til at sikre, at de unge lærlinge vil fortsætte deres karrierer i Sif Gruppen.

Installationsvirksomheden drømmer om, at man på den måde kan holde de unge lokalt ved at give dem en udviklingsplan.

Det fortæller Sif Gruppens administrerende direktør, Lars Mejlby.

- Vi kommer til at lave karrieretrapper og -snak med hver enkelt medarbejder. Vi har selv en oplevelse af, at der er rigtig mange af de unge, der gerne vil, men de skal måske have vist, hvilken vej de skal gå, siger Lars Mejlby til Dagens Byggeri.

Tager ansvar
Udover afdelingen i Næstved har Sif Gruppen en lokalafdeling i Roskilde, hovedkontor i Søborg og en helt nyåbnet afdeling i Kalundborg.

Det er en stor virksomhed, og det ses også på antallet af lærlinge: Omkring 80 arbejder i øjeblikket for Sif Gruppen, som endda ønsker at kunne rekruttere flere endnu. Indtil nu har virksomheden dyrket sine lærlinge ved hjælp af mentorordninger og lærlingeansvarlige.

Hos Tekniq, installationsbranchens arbejdsgiver- og erhvervsorganisation, er man positivt stemt over for akademiet. Sif Gruppen har ifølge organisationen et godt ry, og derfor kan underdirektør Tina Voldsby ikke se noget galt i, at virksomheden står bag akademiet.

- Det er meget fornuftigt, at en virksomhed tager udgangspunkt i, at man har en flok medarbejdere, som man har brugt ressourcer på at oplære, og som man så forsøger at fastholde, siger Tina Voldby til Dagens Byggeri.

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind