Manden i front for Byggeri'18: 'Jeg håber, folk får aha-oplevelser, de kan tage med sig hjem'

Direktøren i Danske Byggecentre, Palle Thomsen, ser frem til at åbne dørene til Byggeri '18-messen i Fredericia, der ifølge ham handler om meget mere end bare nye produkter

Palle Thomsen, direktør i Danske Byggecentre, glæder sig til, at gæsterne vælter ind den første morgen på messen. Foto: Danske Byggecentre
Palle Thomsen, direktør i Danske Byggecentre, glæder sig til, at gæsterne vælter ind den første morgen på messen. Foto: Danske Byggecentre

Uanset om du arbejder med krydsfiner, kravlebuk eller koblede vinduer, så har den tilbagevendende byggerimesse i Fredericia i mange år været et af de største udstillingsvinduer for nye produkter og smarte løsninger herhjemme.

13.-16. marts danner messehallerne i den jyske fæstningsby igen ramme om arrangementet, og Palle Thomsen, der er direktør i brancheorganisationen Danske Byggecentre og dermed øverste ansvarlige for messen, glæder sig at bringe producenter og håndværkere sammen på tværs af fag. For ham handler det om at skabe en messe, der er faglig, fyldt med information og ikke mindst festlig.

- Du har mulighed for at tage de nye produkter i hånden, mærke, hvordan de virker og tage en faglig snak om dem. Jeg håber, at folk får nogle ahaoplevelser og et fagligt indspark, de kan tage med sig hjem. Og så gør det heller ikke noget, hvis det er lidt hyggeligt undervejs, fortæller direktør Palle Thomsen.

Faglig sparring er alfa og omega for en god messe, mener Palle Thomsen. PR-foto
Faglig sparring er alfa og omega for en god messe, mener Palle Thomsen. PR-foto
 

Bustur med kollegerne
Byggeri'18 er målrettet alle byggeriets fagfolk, og cirka halvdelen af de besøgende inviteres af deres byggecentre og kører sammen til messen i bus.

Det gør ifølge direktøren på mange måder messen til et socialt arrangement med fagligt indhold.

- Det er en stor begivenhed i branchen, som er med til at samle alle aktører. Man skal selvfølgelig komme på messen for at se de nye produkter, men også for at få en snak med kollegerne fra byen, for eksempel i bussen på vejen, siger Palle Thomsen.

Samtidig håber direktøren, at messen vil give gæsterne nogle andre perspektiver på deres arbejde og håndværk.

- Vi tilføjer de temaer og emner, vi synes, det er vigtigt at sætte fokus på. For tiden handler det meget om bæredygtighed og miljø, men også om effektivitet, for vi mangler arbejdskraft.

Mestrene er interesserede i, at produkterne er hurtigere og mere effektive, og det kan de meget bedre se og vurdere på messen end hjemme på Google, siger Palle Thomsen.

Store forventninger
For at det kan lykkes at give gæsterne andre og nye perspektiver på deres håndværk, skal fagligheden være i top. Direktøren fortæller, at det er noget, arrangørerne har arbejdet meget for.

- Vi oplever, at mange går meget op i, at de møder et tilstrækkeligt fagligt niveau på standene. Så man kan tale om håndværket og komme helt ned i detaljerne. Derfor håber jeg, at gæsterne får den oplevelse, at de har mødt nogle kompetente mennesker og fået talt om deres håndværk på messen, siger Palle Thomsen.

Ifølge direktøren fik Danske Byggecentre efter byggerimessen i 2016 en stor mængde tilbagemeldinger fra håndværkere, producenter og leverandører, og dem har arrangørerne taget med i udviklingen af dette års Byggeri '18.

Palle Thomsen har derfor også store forventninger til dette års messe. Der er mange højdepunkter undervejs for såvel gæster som arrangører, men en tilbagevendende begivenhed adskiller sig dog alligevel fra de andre, hvis man spørger direktøren – og den ligger endda længe før gæsterne bliver lukket ind.

- Hver morgen under messen elsker jeg at gå ud til indgangen og se, hvor mange der er kommet i busserne og nu står i lange køer og venter på, at dørerne åbner. Og når de endelig går op, stormer alle ind og fylder hallen i løbet af få minutter, siger Palle Thomsen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+