Mercedes vil bygge pickup

Mercedes vil ikke længere kun kendes for taxaer og varebiler – fremover vil firmaet også bygge en pickup, men på Nissan-platform

Mercedes har endnu  ikke frigivet billeder af en egentlig bil, så vi må endnu nøjes med tegningen her. Foto: Mercedes
Mercedes har endnu ikke frigivet billeder af en egentlig bil, så vi må endnu nøjes med tegningen her. Foto: Mercedes

I Danmark kender vi Mercedes bedst for taxaer og et seriøst varebils-program, men Mercedes, som er en af verdens største bilfirmaer, vil nu udvide deres program, så det også inkluderer en pickup. Det er nemlig en biltype, som holder hjulene i gang i flere dele af verden, specielt i Sydamerika og Asien.

Nissans knowhow
Mercedes har ikke sluppet meget ud om modellen endnu, men vi ved dog, at Mercedes forventer at introducere modellen inden 2020, og så bliver modellen baseret på Nissans pickup, Navara. Mercedes har i forvejen et tæt samarbejde med Renault-Nissan, så det er oplagt for Mercedes at låne fra Nissans lager og knowhow.

Se også: Én Årets Varebil, men to vindere

De har nemlig bygget pickups siden 1955, og så præsenterer Nissan en nydesignet Navara i slutningen af 2015, som blandt andet kan fås med et nyt avanceret baghjulsophæng.

Mercedes’ nye model kommer dog til at adskille sig fra sin japanske fætter på centrale punkter. Pickuppen får nemlig Mercedes’ egne motorer, og sikkerheds- og komfortniveau, som tilsvarer Mercedes’ personbils-program.

Se også: 'Den skal sidde i første hug' til WorldSkills

Men det er ikke ensbetydende med, at en pickup fra Mercedes bliver prinsessen på ærten, som ikke tør få skørterne snavsede. Mercedes lover nemlig en lastekapacitet på omkring et ton, som svarer til konkurrenter som Toyota Hilux og VW Amarok. Så du kan godt forvente, at en pickup fra Mercedes kan tage fat.

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere