Messe i medvind: Skybrud giver fyldte ordrebøger

Stigende grundvand og oversvømmelser giver fyldte ordrebøger for danske kloakmestre, og blandt andet derfor er der store forventninger til Kloakmessen 2020

Stigende grundvand og flere skybrud giver travlhed hos landets kloakmestre, og det er en del af afsættet for Kloakmesse 2020. Foto: PR
Stigende grundvand og flere skybrud giver travlhed hos landets kloakmestre, og det er en del af afsættet for Kloakmesse 2020. Foto: PR

 

 

 

På det seneste har man i medier kunne læse meget om skybrud, oversvømmede kældre og stigende grundvand. Den slags skaber store udfordringer for både kommuner og private.

For danske kloakmestre betyder vandmængderne imidlertid fyldte ordrebøger, og netop derfor er det en branche i medvind, der i slutningen af januar mødes til Kloakmessen 2020.

Det skriver Messe C Fredericia i en pressemeddelelse.

Messen arrangeres af netop Messe C Fredericia i samarbejde med brancheforeningen Danske Kloakmestre.

Senest, da der var kloakmesse, lagde flere end 3000 fagfolk vejen forbi messen, som byder på nyheder, løsninger, teknik, services og inspiration til hele kloakbranchen.

Fokus på klima
Blandt de godt 120 forventningsfulde udstillere til 2020-messen er Grundfos.

Her kan de også godt mærke et øget fokus på klimaudfordringer, hvorfor deres fokus på messen også vil være på Verdensmålene 6 og 13, som handler om at sikre rent vand og sanitet samt at øge klimaindsatsen.

– Hvis vi ser på Grundfos’ pumpe- og brøndløsninger, er det vores klare mål at være markedets bedste. Samtidig har vi også en ambition om aktivt at drive markedet for at finde både løsninger og samarbejder, der er så bydende nødvendige i klimatilpasningens navn.

- For der er mange udfordringer, og vi løser dem kun sammen. Derfor er Kloakmessen et vigtigt forum, for det er der, kunderne og branchen netop kan tale sammen og nytænke, siger Børge Holst Hansen, projekt- og klimatilpasningsansvarlig hos Grundfos, i pressemeddelelsen.

Anderledes DM
2020-udgaven af DM i kloakarbejde, som afholdes i forbindelse med Kloakmessen, er i år en anelse anderledes i forhold til, hvad man har kunnet opleve tidligere år. Det oplyste Messe C tidligere på året.

– Området har hidtil ligget centralt i udstillingsområdet, og det har givet nogle logistiske udfordringer, blandt andet med at køre de 100 kubikmeter sand ind. Der er også lidt musik og larm fra området, og det er nogle af udstillerne ikke så glade for, sagde Flemming Geipel, tovholder for DM fra Danske Kloakmestre, da ændringerne blev offentliggjort.

– Derfor har vi flyttet området op i toppen af Hal E. På den måde kan de udstillere, som gerne vil knytte an til konkurrencen - blandt andet sponsorerne af DM i Kloakarbejde - placere sig tæt på. Desuden laver vi det mere publikumsvenligt med tribuner, hvor tilskuerne kan sidde og følge DM, sagde han.

Messen afholdes 23. og 24. januar 2020.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+