Messen for de store maskiner

Over 100 udstillere har meldt deres ankomst til fagmessen Entreprenør og Håndværk, der byder på masser af nyheder, oplæg og mulighed for at teste en lang række maskiner

Under messen på MCH Outdoor Arena bliver det muligt at testkøre og se flere maskiner blive sat på prøve i deres rette element. Foto: Tony Brøchner/MCH
Under messen på MCH Outdoor Arena bliver det muligt at testkøre og se flere maskiner blive sat på prøve i deres rette element. Foto: Tony Brøchner/MCH

Inden længe indtager gravemaskiner, dumpere og dozere igen MCH Outdoor Arena i Herning til den tredje udgave af den arbejdende fagmesse Entreprenør og Håndværk.

Messen, der finder sted fra 14-16. juni, er kendt for at give de besøgende mulighed for at testkøre og se demonstrationer af en lang række af de store maskiner, som udstillerne har med.

I år får messen tilmed flere udstillere end sidste gang, den blev afholdt, i 2015, da 128 virksomheder har meldt deres ankomst.

- Vi glæder os til snart at kunne åbne messen for besøgende og udstillere, der i år kan slå sig løs i et stort område for testkørsler og opleve både konkurrencer og demonstrationer. Det skaber altid en helt særlig stemning, når man kan høre maskinerne brumme i baggrunden, siger Sisse Merrild, der er projektleder i MCH, i en pressemeddelelse.

Messeområdet er som ved tidligere messer indrettet med et stort demoområde, hvor de store maskiner vil kunne demonstreres for publikum.

Droner til byggepladsen
Selv om stamperne og gravemaskiner vil komme til at fylde meget på messeområdet, så er det ikke kun entreprenører, der får noget at kigge på.

Besøgende vil også få mulighed for at se nærmere på alt fra høreværn til lifte, kraner og stilladser. Audiovox vil eksempelvis fremvise nye formstøbte Bluetooth-høreværn, mens Danhejs udstiller blandt andet person- og materialehejsesystemer til byggepladsen.

Som noget nyt vil de besøgende også kunne få en indføring i de muligheder, som droner kan give på en byggeplads.

Folkene bag Drone Volt Scandinavia har indrettet et særligt droneområde på deres stand og vil undervejs på messen måle, hvor meget jord, der bliver flyttet i aktivitetsområdet.

Det kan ifølge administrerende direktør Kim Larsen lade sig gøre ved tage 2-300 billeder af området, som en computer så kan omdanne til vognlæs jord. Han ser et stort potentiale for droneteknologien i byggebranchen.

- Det er den branche, som først har været gode til at vise interesse og implementere droner i deres arbejde. De kan gå ud og bruge dem fra dag et, hvilket gør det meget ligetil, siger Kim Larsen i en pressemeddelelse.

128 udstillere deltager denne gang i Entreprenør og Håndværk fra 14. til 16. juni. Foto: Tony Brøchner/MCH
128 udstillere deltager denne gang i Entreprenør og Håndværk fra 14. til 16. juni. Foto: Tony Brøchner/MCH

Otte forskellige oplæg
Når man har brug for en pause fra dieselos og nye indtryk, kan man deltage i oplæggene i Førerhuset - en scene, der i løbet af messedagene vil byde på otte forskellige oplæg.

Her vil man blandt andet kunne få en status på Femern Bælt-projektet, der så småt er begyndt at give opgaver i ordrebøgerne hos en række bygge- og anlægsvirksomheder - særligt efter, at projektet i april fik bevilget 430 millioner kroner til fremrykkede anlægsaktiviteter.

Det vil også være muligt at høre fremtidsforsker Jesper Bo Jensen dykke ned i, hvordan det danske anlægsområde vil udvikle sig i fremtiden, mens Jens Guld, der er rådgiver hos DM&E, holder sig til nutiden, når han sætter spørgsmålstegn ved, om den nuværende travlhed afspejler sig på entreprenørernes bundlinje.

Flere importører vil også gæste Førerhuset og fortælle om nye gravemaskiner, maskinstyring og tilbehør.

Vil skabe rollemodeller
Selv efter at have kigget på lifte, droner og deltaget i oplæg er det dog stadig svært at komme uden om, at de store maskiner er stjernerne på Entreprenør og Håndværk.

Men det håber arrangørerne at kunne rykke bare en anelse ved med det første danmarksmesterskab for mekanikerlærlinge, der har specialiseret sig i entreprenørmaskiner.

- Det handler om at skabe rollemodeller. Vi vil gerne skabe noget opmærksomhed omkring faget, og det gør vi med nogle publikumsvenlige discipliner, som er sjove for de besøgende at kigge på, siger Klaus Nissen, der er branchedirektør for Maskinleverandørerne.

Organisationen er gået sammen med Aars Ervhervsskolerne om at afholde konkurrencen.

Hvis det trods alt stadig er maskinerne, der trækker, så byder messen på flere nyheder.

Man vil blandt andet kunne se den nye WA480-8-gummihjulslæsser fra Komatsu, som salgschefen fra Scantruck kalder 'en rigtig grusgravsmaskine'.

Hos Meldgaard viser man den enorme 50-tons-knuser SBM Remax 400 frem, og hos Pon Equipment har man taget den næste generation af 20-25 tons gravemaskiner fra Caterpillar med.

Skærm

Hent flere
Hent flere