Annonce:
Annonce:

Moderne håndværksvirksomheder ansætter selvfølgelig en kvinde

Boss Ladies har vendt rekrutteringsprocessen på hovedet, så det i stedet er virksomhederne, der bejler til de kvindelige lærlinge. Kun på den måde sikrer man det bedste match

Boss Ladies vil have virksomhederne til at gøre sig attraktive for kvindelige håndværkere. Foto: Boss-Ladies.dk
Boss Ladies vil have virksomhederne til at gøre sig attraktive for kvindelige håndværkere. Foto: Boss-Ladies.dk
Annonce:

'Du er jo en pige, så jeg smider lige din ansøgning i skraldespanden med det samme'.

Det lyder måske grotesk, men eksemplet er fra den virkelige verden.

- Det er svært at være håndværkerlærling og finde en praktikplads, men det er endnu sværere at være en kvinde oven i. Nogle kvinder må finde sig i over hundrede afslag, nogle endda ret grove, før de finder en plads, siger Nina Groes, direktør og stifter af Boss Ladies.

Organisationen arbejder på at få flere kvinder ind i bygge-og anlægsbranchen, og en af måderne at gøre det på er at vende tingene på hovedet.

- Vi kalder det omvendt rekruttering.

Kort fortalt er det virksomhederne, der bejler til lærlingene. Ikke som normalt med lærlingene, som skal sælge sig selv, siger Nina Groes.

Annonce:

Jævnbyrdig dialog
Så i stedet for at lærlingene skal sende ansøgninger rundt, er det virksomhederne, der skal svede lidt.

De skal nemlig pitche sig ind hos de kvindelige håndværkere og krydse fingre for, at de er en spændende nok virksomhed til, at de vil arbejde for dem.

Blandt andet skal de fortælle om, hvilke muligheder der er, og hvad man får ud af at komme i praktik hos dem.

- Med omvendt rekruttering får vi en mere jævnbyrdig dialog, fordi begge parter som udgangspunkt er interesserede i hinanden. På den måde finder vi det bedste match, siger direktør Nina Groes.

Godt for bundlinjen
Desværre lever fordommene om kvinder i 'mandefag' stadig, og det tager tid, før de sejlivede stereotyper er helt begravet.

Så i første omgang er det de større virksomheder med globalt udsyn og de fremsynede moderne virksomheder, som har meldt sig til ordningen.

Men der skal nok komme flere virksomheder med, det er direktør Nina Groes ikke i tvivl om:

Annonce:

- Der er også et stigende pres fra kunder og investorer om, at håndværksvirksomhederne skal være mere mangfoldige og favnende både over for køn og etnicitet, så kvindelige håndværkere skal nok komme i høj kurs, siger hun.

Oven i det er det en rigtig god investering, som kan mærkes på bundlinjen, at ansætte en medarbejder med to X-kromosomer, fortæller Nina Groes.

- De her kvinder har måttet knokle for at bevise deres værd, og det betyder, at man får nogle rigtig ambitiøse og dygtige medarbejdere. Og så er der bare nogle ting, som stadig ligger kvinder mere naturligt, fordi de er opdraget til det som at holde orden, kundehåndtering og rapportering, siger hun.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Kvinder vil have det samme som mænd - et godt arbejdsmiljø!

Nina Groes er stifter af Boss Ladies. Foto: Boss-Ladies.dk
Nina Groes er stifter af Boss Ladies. Foto: Boss-Ladies.dk
 

Der behøver ikke være et ekstra stort spejl med lys i på badeværelset, blomster i vindueskarmen eller salatbuffet i frokostordningen, hvis man gerne vil tiltrække kvindelige håndværkere.

Derimod må der gerne være nogle søde kollegaer og et spændende arbejdsmiljø.

Annonce:

- I virkeligheden vil kvinderne bare gerne have det samme som deres mandlige kollegaer. Nemlig en arbejdsplads, som rummer dem, og hvor de bliver udfordret fagligt, og hvor de går glade hjem efter fyraften, siger Nina Groes fra Boss Ladies.

Det er hovedsageligt moderne håndværksvirksomheder, som har fået øjnene op for den omvendte rekrutteringsproces, hvor de bejler til lærlingene. Det aktive tilvalg af kvindelige medarbejdere betyder derfor også, at der bliver slået hårdt ned på sexchikane og mobning.

- Der kan være en hård og seksuel tone i en skurvogn, og som virksomhed skal man fra ledelsesniveau have en nultolerance over for den slags. Det skal man sådan set uanset, om man har en kvinde ansat eller ej, siger Nina Groes.

Boss Ladies

  • vil stimulere piger og unge kvinders interesse for at søge bygge-, anlægs- og installationsbrancherne.

  • vil styrke den faglige stolthed hos de unge kvinder og bidrage til, at kvinderne opnår gode praktikforløb og at trivslen øges på erhvervsuddannelserne og i branchernes virksomheder.

De står bag:

Bag Boss Ladies står non-profit organisationen Divérs.

Projektet er støttet af Nordea-fonden, Grundejernes Investeringsfond, Bygge-og Anlægsbranchens Uddannelsesfond og STARK-Fonden.

Dansk Byggeri, 3F, Dansk El-forbund, TEKNIQ, Blik og Rør, Malerforbundet, Danske Malermestre og KL er projektets partnere.

Kilde: Boss-ladies.dk

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: