Annonce:
Annonce:

'Nu er krisen slut!'

Efter en historisk krise er optimismen på vej til bage - fagfolk i byggebranchen ser i en ny undersøgelse meget lyst på fremtiden, og mange forventer at ansætte nye folk

Beskæftigelsen i byggeriet er steget uafbrudt i tre år. Hos Scalabyg ser indehaver Peter Terp-Nielsen og konstruktør Thomas Trezies også positivt på fremtiden. Foto: Scalabyg
Beskæftigelsen i byggeriet er steget uafbrudt i tre år. Hos Scalabyg ser indehaver Peter Terp-Nielsen og konstruktør Thomas Trezies også positivt på fremtiden. Foto: Scalabyg
Annonce:

Byggebranchen har været i en historisk krise, men nu er troen på vækst og øget beskæftigelse tilbage, viser en rundspørge foretaget af Brancheforeningen Danske Byggecentre i anledning af BYGGERI ’16. Mens syv ud af ti fagfolk i den danske byggebranche for to år siden mente, at byggeriet var i en af de værste kriser nogensinde, mener syv ud af ti nu, at byggeriet er ude af krisen.

Fire ud af fem fagfolk i den danske byggebranche forventer, at deres virksomhed kommer til at vokse i omsætning i 2016. Den stigende optimisme har også en afsmittende effekt på byggeriets forventninger til beskæftigelsen, hvor 69 procent forventer en øget beskæftigelse de kommende år, og knap halvdelen forventer at ansætte nye medarbejdere i 2016.

Det viser en rundspørge blandt cirka 350 fagfolk i byggebranchen foretaget af Brancheforeningen Dansk Byggecentre.

Annonce:

- Rundspørgen bekræfter den store optimisme, vi oplever i byggeriet. Forventningerne til både omsætning og beskæftigelse er markant højere end for blot to år siden, siger Palle Thomsen, adm. direktør hos Danske Byggecentre.

Uafbrudt stigning i tre år
Hos den projektledende virksomhed Scalabyg, som arbejder med tilbygninger og renoveringer af private boliger i Aarhus-området, kan man i høj grad genkende undersøgelsens resultater.

- Vi oplever i i høj grad den spirende optimisme. Vi får flere forespørgsler, og jeg kunne bestemt godt forestille mig, at vi skal have en projektleder mere i løbet af i år, fortæller indehaver Peter Terp-Nielsen.

Kollektion til kvinder

Beskæftigelsen i byggeriet er steget uafbrudt siden 2013. 76 procent af rundspørgens adspurgte er da også enige i, at byggeriet nu er ude af krisen. Det er markant anderledes end for to år siden, hvor syv ud af ti mente, at byggeriet var i en af de værste kriser nogensinde.

Annonce:

- Vi har i flere år talt om krise i byggeriet, og det har unægtelig været nogle vanskelige år, men nu er byggebeskæftigelsen meget tæt på det gennemsnitlige niveau i perioden fra 2000 og frem, siger Palle Thomsen fra Danske Byggecentre.

Og hos Scalabyg er man enig:

- Vi er helt klart ude af krisen. Hvis man nyder udsigten over Aarhus – eksempelvis fra toppen af Aros – kan man se flere stilladser og byggeprojekter, som man ikke ville have set for få år siden, siger Peter Terp-Nielsen, og forklarer en del af udviklingen med nye strømninger:

- Mange flytter fra landet og ind til byerne, så der er stort behov for boliger, og det er ikke kun til de studerende. Boligerne bliver simpelthen revet væk, så vi forventer flere større boligprojekter de kommende år, lyder det fra Peter Terp-Nielsen.

Han fortæller desuden, at man som projektledende entreprenør godt kan være lidt nervøs for, om det er muligt at tiltrække nok kvalificeret arbejdskraft, hvis udviklingen fortsætter, men de relativt gode arbejds- og lønvilkår bør alligevel gøre det let at få arbejdskraft fra andre lande, mener indehaveren af Scalabyg.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: