Annonce:
Annonce:

Nu kan du købe robotter i byggemarkedet

Robotten Amigo bliver nu solgt i Stark

Dette er Amigo, som i fremtiden måske bliver tømrerens gode ven. Foto: Kobots
Dette er Amigo, som i fremtiden måske bliver tømrerens gode ven. Foto: Kobots
Annonce:

Nu behøver tømrere ikke længere stå og råbe målene på den næste Fermacell-plade til deres makker på byggepladsen. Nu kan de bare sige til mester, at han skal leje eller købe en Amigo-robot.

Byggemarkedskæden Stark og robotvirksomheden Kobots i Odense har nemlig sammen udarbejdet en handlingsplan for at få mindst 200 robotter ud på de danske byggepladser i løbet af 2020.

Robotten er en tilskæringsrobot, og den er blevet døbt Amigo, som betyder ’ven’ på spansk.

Amigoerne kommer til at blive solgt igennem alle Starks byggecentre i Danmark og Grønland, men de bliver også tilbudt via Starks byggesælgere, der byder på projekter i hele Danmark. Desuden skal byggerobotterne bidrage til at booste Starks udlejningsforretning, som Henrik Osbæck er ansvarlig for.

Annonce:

- I Stark Udlejning har vi nu fået robotter i sortimentet, så håndværksmestre kan prøve robotteknologien af nu og senere købe robotten. Det er et genialt produkt, og det bliver fantastisk at være de første, der kan tilbyde tilskæringsrobotter til byggebranchen, siger Henrik Osbæck i en pressemeddelelse.

Tal til robotten
Stark Udlejning fik overdraget de første Amigo-robotter i slutningen af februar, hvor der blev givet en omfangsrig introduktion til og gennemgang af Amigo 925, som robotten hedder.

Stark Udlejning har tilbudt udlejning af Amigo-robotter fra marts.

- Den stemmestyrede robot Amigo fra Kobots er utrolig interessant for Stark, og vi har nu eneforhandlingen af de to modeller 912 og 925, som er tilpasset henholdsvis en standard Fermacell pladestørrelse 90x120 og en standard gipsplade til byggepladserne 90x250.

- I mange år er der sket meget lidt forandring i arbejdsmetoder og værktøjer på byggepladsen. Men nu rykker det for alvor, fordi vi kan lære robotterne at gøre det, vi ikke selv er bygget til at kunne holde til, siger Søren Lysemose, national salgsdirektør for Stark, i en pressemeddelelse.

Annonce:

Tre gange hurtigere
Den nye tilskæringsrobot medvirker til et mere effektivt byggeri med kortere byggetid, færre fejl og mindre materialespild.

Med Amigo kan en tømrer via en app kommunikere med den stemmestyrede tilskæringsrobot, der efter præcise, korte instrukser leverer millimeterpræcise skæringer af alle slags plader, så tømreren blot skal sætte pladerne op. Samtidig reducerer Amigo markant de menneskelige fejl, som fører til fejlskæringer og materialespild.

Ifølge Kobots opnås der derved en effektivitetsforøgelse på op til 350 procent.

Tilskæringsrobotten 912 vejer samlet cirka 47 kilo, og efter reglerne kan robotten transporteres i tre enheder á maksimum 16 kilo for eksempel i en trailer.

Håndværkerne kan samle robotten ude på byggepladsen på under 10 minutter.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Erhvervsskole får også robot

Foto: Kobots
Foto: Kobots
 

Annonce:

Kobots’ robotter er også på vej ind på erhvervsskolerne, som ønsker at sikre, at fremtidens tømrere bliver uddannet i de nyeste teknologier til byggeri. De første Amigo-robotter er allerede på vej ud til to erhvervsskoler.

- De unge mennesker står over for nogle store beslutninger, og nu får de muligheden for at tage en erhvervsuddannelse, hvor de kan få et værktøj, som rent faktisk hjælper dem med at blive mindre nedslidte.

- Vi vil gerne vise de unge, at de kan arbejde med spændende teknologier og blive langt mere effektive endda med mindre fysisk indsats. Det er jo fedt, siger Lars Matthiesen, Videncenterchef for Automation og Robotteknologi ved Syddansk Erhvervsskole.

Skolen fik sin første Amigo 925 1. april 2020. I 2021 forventer de to virksomheder allerede en firedobling i salget af Amigoer.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bar røv - eller vi betaler 143 milliarder
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: