Annonce:
Annonce:

Nu skal faldstammer renoveres – ikke udskiftes

Står det til Dansk Byggeri skal slidte faldstammer renoveres frem for automatisk at blive skiftet ud

Fremover skal faldstammer i højere grad renoveres frem for automatisk at blive udskiftet, mener Dansk Byggeri. Foto: Colourbox
Fremover skal faldstammer i højere grad renoveres frem for automatisk at blive udskiftet, mener Dansk Byggeri. Foto: Colourbox
Annonce:

Når en faldstamme i en bolig er slidt ned, ender det ofte med, at hele faldstammen skiftes ud. Men det er uhensigtsmæssigt, dyrere og dårligere for miljøet, mener Dansk Byggeri, som gerne vil have ændret praksis på området.

Det oplyser Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

Faldstammerne i mere end en million boliger er i dag ved at være så slidte, at de enten bør renoveres eller skiftes ud, men selvom det ofte er både billigere og bedre for miljøet at renovere faldstammen, bliver de pr. automatik næsten altid skiftet ud.

Dansk Byggeri vil have indført en kontrolordning, der skal gøre det mere gennemsigtig, hvilke muligheder boligejere har, og giver vished om, hvorvidt en renovering lever op til den lovede kvalitet om f.eks. levetid og tæthed.

Annonce:

- I dag er der så mange forskellige produkter på markedet, at det er svært at overskue, hvad man som ejer af en bygning skal vælge. Og hvis man som de fleste almindelige boligejere ikke har den tekniske viden, så er det helt umuligt at gennemskue, hvad man skal gøre.

- Så vælger de fleste bare at udskifte faldstammen, selvom en renovering måske havde været nok, siger Trine de Fine Skibsted, konsulent i Dansk Byggeri, i pressemeddelelsen.

Finde finansiering
Efter planen skal der i første omgang udarbejdes et teknisk grundlag, som beskriver, hvilke kvalitetskrav om bl.a. tæthed og levetid en renoveret faldstamme skal leve op til, hvis virksomheden skal optages i kontrolordningen.

Det finansieres indledningsvis af en række installatører, men den endelige etablering af en kontrolordning kræver, at der bliver fundet ekstern finansiering.

- Første skridt i udviklingen er at finde finansiering til projektet, og det er vi allerede godt i gang med. Det er afgørende for, at vi kan nå i mål med arbejdet, siger Trine de Fine Skibsted.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: