Nye retningslinjer for tagboliger

Retningslinierne skal sikre, at nye tagboliger tager hensyn til omgivelserne. Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix
Retningslinierne skal sikre, at nye tagboliger tager hensyn til omgivelserne. Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Hovedstadens tage skal i fremtiden give plads til nogle af de mange mennesker, som flytter til byen.

Københavns Kommune vil gerne have flere tagboligbyggerier i gang, men ikke uden omtanke. Derfor har man nu lavet et sæt retningslinjer, som alle, der fremover søger om at bygge tagboliger, skal rette sig efter. Det skriver Dagens Byggeri.

De nye retningslinjer henvender sig til alle parter i byggeprocessen: Fra ejer- eller andelsforeningen til rådgivere, entreprenører og håndværkere.

Ifølge mediet er retningslinjernes fornemmeste opgave at sikre, at de nye boliger tager hensyn til omgivelserne. Og ikke mindst de naboer, som måske taber dagslys efter byggeriet.

I alt er der fire overordnede hensyn, som skal inddrages i byggeprocessen: Arkitektur, dagslys, friarealer og parkeringsforhold.

Hurtig sagsbehandling
Stedfortrædende teknik- og miljøborgmester i København, Karina Vestergård Madsen (EL), sammenligner retningslinjerne med dem, der allerede findes for altanbyggeri.

- Ligesom vi har retningslinjer for altaner, som giver en ensartet og tydelig myndighedsbehandling af altansager, så skal retningslinjerne for tagboliger også sikre, at boligudviklingen på toppen af byens ejendomme sker ud fra nogle klare kriterier, siger hun til Dagens Byggeri og tilføjer:

- Dertil kommer, at forvaltningen med retningslinjerne i hånden bedre kan sikre en nem ansøgningsproces og hurtig sagsbehandling af tagboligprojekterne.

For ikke at gøre det unødvendigt besværligt at få grønt lys til nye tagboligprojekter, har kommunen ifølge Dagens Byggeri inddraget eksterne parter i arbejdet med at udforme retningslinjerne.

Derfor hører der også en kort tjekliste til dem, der på én enkelt side oplister de ting, man skal være opmærksom på, når man ansøger om at bygge tagboliger.