Nye tal: Du betaler for meget for byggematerialer

Grossister fejlfakturerer håndværkerne, når de køber byggematerialer. Nyt system skal gøre det lettere at gennemskue

Der kan være mange penge at spare på fakturaer fra grossisterne, når virksomheden køber ind. Arkivfoto: Rasmus Flindt Pedersen
Der kan være mange penge at spare på fakturaer fra grossisterne, når virksomheden køber ind. Arkivfoto: Rasmus Flindt Pedersen

Håndværksmestre overfaktureres i gennemsnit op mod to procent af den samlede regning på materialer til byggeprojekter, viser tal fra ordrestyring.dk. Grossisternes rabataftaler og fakturaer er svære at overskue for de mindre håndværksfirmaer, som nu får adgang til et system, der gør det for dem.

- Vores tal viser, at håndværkerne i gennemsnit henter op mod to procent på fakturaerne fra grossisterne. Det er mange penge direkte på bundlinjen, fordi håndværkernes omsætning kun består af tid og materialer, fortæller Carsten Schou Rasmussen, direktør i ordrestyring.dk.

Håndværker: Bliv klædt på til kulden

Fejlene kan opstå hos grossisterne, hvis grossisten eksempelvis flytter et produkt fra én varegruppe til en anden, så den ikke længere passer med den rabataftale, som håndværkeren har fået.

Kontrollen består i, at systemet automatisk læser fakturaen fra grossisten og sammenligner prisen på hver enkelt vare med den pris, som håndværkeren er blevet lovet gennem sin rabataftale, hvilket kan være en uoverskuelig opgave, hvis man gør det manuelt.

Store besparelser
En af de virksomheder, der benytter sig af det nye værktøj er Håndværkerne Emil Hansen & Søn A/S, hvor man naturligvis er glade for de besparelser, systemet har givet.

- Med fakturakontrollen opdager vi fejl hver eneste uge, som vi skal have rettet. På en enkelt faktura sparede vi 29.000 kr. Og på anden uge sparede vi 15.000 kr. bare i fejlfakturering, siger Michael Hovgaard Grebart, der er administrerende direktør hos Emil Hansen & Søn A/S.

Tømrer rejser fra job til job i tre år og én dag

Hver måned får håndværkeren en liste med differencerne på hver enkelt grossist, og kan umiddelbart sende listen til grossisten.

- Vi oplever, at grossisterne refunderer differencen uden spørgsmål, fortæller Michael Hovgaard Grebart.

Håndværkerne kan prøve systemet gratis i en måned. Herefter skal der betales et månedligt gebyr for løsningen, som starter på 500 kr.