Nyt initiativ: Ledige får en chance til

I marts gik første tagdækker-forløb i gang. Foto: Colourbox
I marts gik første tagdækker-forløb i gang. Foto: Colourbox

'Unikt og nytænkende’. Sådan lyder de rosende ord fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) om et nyt tiltag, der skal få flere ledige i arbejde.

Det handler ifølge Dagens Byggeri om at nå ud til flere ledige, der ikke er klar til at tage en uddannelse, få dem ud på arbejdsmarkedet og på den måde give dem arbejdsglæde.

Bag tiltaget står en række private virksomheder, jobcentre, 3F, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og forskellige uddannelsessteder rundt omkring i landet.

- Forløbet kombinerer skole og praktik med meget stor chance for en læreplads bagefter. De ledige får altså ikke blot en opkvalificering, men også en stor mulighed for et job. Samtidig får de et løft på meget kort tid, både fagligt og personligt, og de får åbnet nogle døre, der ellers har været lukkede, siger Kenneth Vraa til Dagens Byggeri.

Han er salgs- og marketingdirektør hos Phønix Tag Materialer, som er en af de virksomheder, der er med i initiativet.

– Som et led i hele forløbet får de ledige et døgn sammen med BS Christiansen, hvor formålet ikke mindst er at lære sig selv og sit potentiale bedre at kende. Vi vil nemlig ikke blot løfte dem, vi tør også at skubbe lidt til dem, siger Kenneth Vraa til Dagens Byggeri.

Inspiration for andre
Meningen med tiltaget er ifølge Kenneth Vraa at give en chance til de ledige, der er på vej ud ad en forkert tangent, og bygge bro mellem dem og virksomhederne.

Initiativet blev indviet af Troels Lund Poulsen 18. marts, hvor de første 26 elever begyndte på et forløb som tagdækkere.

Ifølge ministeren er samarbejdet mellem de forskellige brancher noget, som andre typer virksomheder med mangel på arbejdskraft bør lade sig inspirere af.

– Det usædvanlige er dels det meget brede samarbejde, dels at en privat virksomhed tager ansvar for fødekæden til hele branchen og ikke kun én virksomhed, siger Troels Lund Poulsen til Dagens Byggeri.