Nyt projekt: Håndværkere skal hjælpe udsatte børn

Nyt projekt skal få håndværkere til at hjælpe børn og unge i lokalområdet med at skabe stærke relationer for livet. Ungdommens Røde Kors står for projektet

Foto: PR
Foto: PR
Følg Håndværkeren

I Danmark er der tradition for, at håndværkere rækker hånden ud til unge i lokalområdet og gør en forskel i den enkelte unges liv.

Stadig flere børn og unge oplever i dag følelsen at stå alene uden tætte sociale relationer – de lever i fattigdom eller med vold og misbrug tæt inde på livet, og flere vokser op uden adgang til den nødvendige støtte i hverdagen.

Støtten fra lokale håndværkere er derfor vigtigere end nogensinde og af samme grund igangsætter Ungdommens Røde Kors nu indsamlingskampagnen En Hjælpende Hånd'.

TV-håndværker: Der har været flere kiks i 'Nybyggerne'

Den opfordrer landets håndværkere til at give en håndsrækning ved at donere en dagsløn til de aktiviteter, Ungdommens Røde Kors laver i de danske lokalområder.

Pengene skal blandt andet gå til ferielejre, mentorstøtte, lektiecafeer og sportsaktiviteter for lokale børn og unge.

Foto: PR
Foto: PR

Indsamling for fremtiden
Ideen startede sidste år, da den selvstændige tømrer Asger Loft fra AL-Byg tog kontakt til Ungdommens Røde Kors for at give støtte til de flygtningebørn, der blev indkvarteret på landets flytningecentre.

- Som far til tre drenge var det hårdt at se alle de børn og unge vandre på danske motorveje, og da jeg fik muligheden for at starte et projekt til fordel for dem sammen med Røde Kors, slog jeg til, siger han.

I år går pengene fra projektet til udsatte børn, som bor i håndværkerens lokalområde.

Ved at donere 2500 kroner kan Ungdommens Røde Kors give et barn mulighed for i et helt år at komme til lokale aktiviteter, hvor barnet får nye venskaber, støtte og læring til en bedre fremtid.

Tv-murer er ambassadør
Den karismatiske murer fra 'Rigtige Mænd', Lindy Aldahl, er i år foregangsmand på projektet.

- Med 'En Hjælpende Hånd' viser vi, at alle kan gøre en forskel. Alle kan være noget for de børn i Danmark, som har det sværest, forklarer ambassadør for kampagnen, Lindy Aldahl.

- Når du donerer en dagsløn til indsamlingen, sikrer du for eksempel, at et barn i lige netop dit lokalområde kan komme på en uges ferielejr hvert år. Så ved du, at du har givet et barn en oplevelse, som han/hun aldrig vil glemme, siger han.

Alle håndværkere som støtter 'En Hjælpende Hånd' får som tak en kampagnejakke fra Fristads Kansas, et støttediplom, et digitalt emblem til hjemmesiden og informationsfoldere til uddeling til kunder i kampagneperioden.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?