Nyt projekt skal sikre flere 'boss ladies' i byggeriet

I 2025 vil 17.000 faglærte mangle. Foto: Mathias Christensen
I 2025 vil 17.000 faglærte mangle. Foto: Mathias Christensen

Seje kvinder med mørtelske og tommestok i tasken skal de næste tre år være med til at trække flere folkeskolepiger over på erhvervsuddannelserne.

De kvindelige håndværkere, der skal fungere som rollemodeller for piger i 8. og 9. klasse, er en del af det store landsdækkende projekt 'Boss Ladies', som en lang række organisationer i bygge- og anlægs- og installationsbranchen står bag.

Projektet skal først og fremmest øge pigernes kendskab til de mange muligheder på erhvervsskolerne. Ud over at give dem syn for sagen med de kvindelige rollemodeller skal de også have mulighed for at komme i praktik i en virksomhed. Det skriver mediet BygTek.

- Det handler om, at der ikke er ret mange folkeskoleelever, der ved, hvilke muligheder en erhvervsuddannelse giver, og om at de unge tør vælge en anden ungdomsuddannelse end gymnasiet, siger underdirektør i Dansk Byggeri, Louise Pihl, til mediet og tilføjer:

- Men pigerne skal også kunne se sig selv i det studiemiljø, der er på erhvervsskolerne. Projektet ’Boss Ladies’ tager fat i begge dele, og det er der behov for.

17.000 vil mangle
Kvinder udgør fortsat en meget lille del af de ansatte i bygge- og anlægsbranchen, men det er ikke kun derfor, man nu søsætter 'Boss Ladies'-projektet. Det skyldes også, at der ifølge prognoserne vil mangle op mod 17.000 faglærte i 2025, og dem kan man ikke kun finde hos den mandlige del af befolkningen.

- Det er helt afgørende, at vi gør alt, hvad vi overhovedet kan for at sikre, at vi i installationsbranchen har tilstrækkelig faglærte elektrikere og vvs-energiuddannede fremover. Derfor skal vi også have fat på pigerne, siger Tina Voldby, underdirektør i brancheorganisationen Tekniq, til Bygtek.