Øremærket barsel til far er vigtigt

Far bruger ofte kun den barsel, som er øremærket til ham - resten går til mor

Mænd tager mere barsel, når de har retten til det. Foto: Peder Mydske
Mænd tager mere barsel, når de har retten til det. Foto: Peder Mydske

Flere topfolk i erhvervsbranchen - fra Dansk Industri, Dansk Erhverv, Nationalbanken og Børsen - har de seneste måneder stået i kø for at lovprise øremærket barsel til fædrene.

Sådan har det dog ikke altid været. Tidligere er de fleste politiske forsøg på øremærkning blevet skrinlagt igen på grund af kritik.

Men nu kommer industriens overenskomst med otte ugers øremærket barsel til far, og arbejdsmarkedets parter går dermed foran. Eller gør de? Der er flere grunde til denne omvendelse blandt arbejdsgiverne og politikerne.

En af dem er et nyt direktiv fra EU, som om et par år, når det er vedtaget, også vil sikre alle EU-fædre otte ugers øremærket barsel.

- Der er ingen tvivl om, at det har spillet med ind i industrioverenskomsten, som jo har udvidet øremærkningen til far. Det er også vigtigt at sige, at industrioverenskomsten har været tidligt ude og startede med at øremærke til far allerede i 2010.

Det er blandt andet, fordi arbejdsgiverne gerne vil tilpasse sig det, der kommer fra EU, siger Anette Borchorst, institutleder på Institut for Politik og Samfund, Aalborg Universitet.

Sverige og Norge foran
Anette Borchorst forsker blandt andet i barselsorlovens betydning for ligestilling i Norden. Hun fortæller, at vores nabolande er langt foran på den front. Danske børn kommer tidligst i institution, og det har en sammenhæng med, at danske fædre tager mindst barsel.

- Topcheferne i Danmark siger nu, at man skal øremærke barsel for at få flere kvindelige ledere. Det er noget nyt. Det interessante i den kobling er, at man har tænkt sådan i Norge og Sverige helt tilbage i 80' erne.

Der sagde de allerede, at man skulle have fædrene mere med, hvis man skulle have ligestilling. Den kobling har vi ikke haft i Danmark.

Her har vi for eksempel haft et argument om, at når der ikke er så mange kvindelige ledere, så er det, fordi kvinderne ikke prioriterer det, siger Anette Borchorst.

Den holdning ændrer sig nu.

Betyder meget for far
Mere deling af barsel betyder meget for kvinders muligheder for ligestilling, både hvad angår pensionsopsparing og forfremmelser på jobbet.

Men det har også en stor betydning for mænd.

- Det er tydeligt, at de mænd, som tager mest barsel, det er dem, som har en øremærkning i overenskomsten.

Folk opfatter ofte den fælles barsel, som om det er mors, så det er kun, hvis der står, at mændene har de her rettigheder, at de bruger dem. Med øremærkningen står håndværkeren stærkere over for sin arbejdsgiver, siger Anette Borchorst.

Det viser sig i nogle virksomheder, at det er svært for manden at tage barsel, fordi det ikke er normen for mændene på arbejdspladsen.

Ifølge tal fra Danmark Statistik tog mænd i gennemsnit 25 dages barselsorlov i 2015, mens kvinder tog 231 dages barselsorlov. Anette Borchorst fortæller, at der er flere undersøgelser, som viser, at mere barsel til far er godt for alle parter. Både mor, far og barn.

- Det er godt for faren i forhold til at få adgang til barnet.

Kvinden starter med at være gravid, hun føder og ammer. Så bliver det meget hende, der tolker barnets behov.

Der er forskning, som viser, at når man har en skarp arbejdsdeling med mor derhjemme og far som forsøger, så giver det en skævhed. Selv om kvinder i dag er på arbejdsmarkedet, har vi beholdt dette mønster netop på grund af de her barselsregler, siger Anette Borchorst, institutleder på Institut for Politik og Samfund, Aalborg Universitet.

Hvor mange uger er det nu lige, man har ret til?

Den lovmæssige barselsorlov giver ret til barselsdagpenge og fordeler sig sådan her.

Kun til mor
Graviditetsorlov: Minimum fire uger før fødslen

Barselsorlov: 14 uger efter fødslen

Kun til far/medforælder Fædreorlov: To uger (der skal holdes inden for de første 14 uger efter fødslen)

Til deling
Forældreorlov: Op til 32 uger efter fødslen


Løn under barsel
Hvor lang tid af barslen, hvor man kan få fuld løn, afhænger af ens overenskomst.

Den nye overenskomst for ansatte i industrien, som blev forhandlet på plads i februar, giver lønmodtageren ret til 16 uger (før 13 uger) med fuld løn, hvor otte uger nu øremærkes faren.

EU er allerede ved at indføre et direktiv, som giver danske fædre ret til otte ugers øremærket barsel med løn. Hvis far ikke tager den øremærkede barsel, vil den bortfalde.