Annonce:
Annonce:

Optimismen boomer i byggeriet – men bekymring i anlægsbranchen

Dansk Byggeris nye konjunkturanalyse kigger frem til 2019, og hvis man bygger boliger, er der grund til at glæde sig

Mere nybyggeri og godt gang i boligbyggeriet giver optimisme i branchen. Foto: /ritzau/Finn Frandsen
Mere nybyggeri og godt gang i boligbyggeriet giver optimisme i branchen. Foto: /ritzau/Finn Frandsen
Annonce:

Antallet af boliger er stigende og er med til at løfte beskæftigelsen, som nu har hentet halvdelen af de tabte job tilbage.

Det går samlet set godt i bygge- og anlægsbranchen. Efter mange års dødvande er der nu for alvor kommet gang i hjulene. Beskæftigelsen ligger over gennemsnittet, og der vil også være fremgang i de kommende år. Det viser Dansk Byggeris helt nye konjunkturanalyse. Og boomet er ikke slut.

- Beskæftigelsen faldt med 45.000 personer som følge af krisen. Nu er halvdelen tilbage, og i Dansk Byggeri forventer vi, at beskæftigelsen vil stige med 4.300 personer i 2017, 5.000 i 2018 og yderligere 2.000 i 2019, siger cheføkonom Bo Sandberg i en kommentar til Dansk Byggeris Konjunkturanalyse oktober 2017.

Håndværkere er dyrere

Stigende boligbyggeri
Fremgangen sker på baggrund af den forbedrede danske økonomi.

Annonce:

Særligt interessant er det for bygge- og anlægsbranchen, at boligpriserne stiger og har gjort det de seneste år. Kort sagt er der gang i boligmarkedet.

Det betyder mere nybyggeri, og samtidig giver friværdien i boligerne basis for mere renovering.

- Tendensen i retning af større og større byer er fortsat klar. Det betyder, at vi måske har boliger nok, men de ligger bare ikke der, hvor danskerne vil bo. Urbaniseringen betyder derfor, at der skal bygges nye boliger, siger Bo Sandberg.

På anlægsområdet ser de kommende år dog ikke så lyse ud. Her forventes der en nedgang i aktiviteten. Det skyldes, at der bliver investeret mindre i veje.

- Anlægsområdet har gennem krisen været den positive historie. Der har i en årrække været stigende aktivitet, men denne tendens flader ud i 2017 og 2018, hvorefter vi forventer et fald. Femernforbindelsen forventes påbegyndt i 2020 og vil løfte niveaet af anlægsinvesteringer markant i årene herefter, forklarer Bo Sandberg.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: