Oscar-uddelingen ligner en fest i provinsen

Absolut ingenting var sparet væk, da Årets Håndværker Award blev afholdt i Cirkusbygningen. Her blev créme de la créme fra håndværkerfagene fejret

Humøret var højt blandt vinderne af de i alt 14 priser, og der blev festet igennem, både i Cirkusbygningen og efterfølgende i det københavnske natteliv.  Foto: John Ehbrecht
Humøret var højt blandt vinderne af de i alt 14 priser, og der blev festet igennem, både i Cirkusbygningen og efterfølgende i det københavnske natteliv. Foto: John Ehbrecht

Den røde løber er rullet ud foran Cirkusbygningens indgang. På en afsats oven på indgangen står tre mænd og synger sangene Entertain us og Fever i blues-agtige toner. På pladsen foran Cirkusbygningen er op mod 1000 håndværkere fra hele landet mødt op.

Iblandt dem vimser Red Bull-piger rundt og stiller håndværkernes tørst. Ude på gaden ankommer den ene limousine efter den anden med aftenens nominerede til de i alt 14 priser, som skal uddeles til Årets Håndværker Award.

Det er sitet anmeld-håndværker.dk, der har samlet kundeanmeldelser fra det seneste år og fundet de håndværkere inden for fag, som brolægger, vvs’er og murer, der har fået de bedste anmeldelser. I aften skal de hyldes ud over det sædvanlige.

Se også: Pensionsmodne håndværkere under luppen

Let the show begin
- Det her show får jo Oscar-uddelingen til at ligne en fest i provinsen, råber aftenens vært, Jarl Friis-Mikkelsen, ud over det hujende publikum, der efter instrukser vifter med deres servietter og tramper i gulvet. Showet i Cirkusbygningen er i gang. Arrangøren har allerede proklameret, at der er presse og kameraer på, så ’hvis I sidder tæt med jeres elskerinde eller bogholder, så ryk lidt væk’, som han sagde.

Linse Kessler og Ronnie Garner uddelte prisen for Årets Maler.  (Foto: John Ehbrecht)
Linse Kessler og Ronnie Garner uddelte prisen for Årets Maler. (Foto: John Ehbrecht)
 

Der er fri bar, og en treretters menu er i gang med at blive fortæret, mens de 14 priser bliver uddelt af blandt andet folkekære Linse Kessler, politiker Pia Allerslev og komiker Carsten Bang. Prisen til Årets Energimand går til virksomheden JJ Byg Service Aps, og selvom ejeren, Jacob Johansen, ikke plejer at blære sig, så vil han sørge for, at kunderne får at vide, at han har vundet en pris:

- Jeg plejer ikke at bruse frem, men statuetten kommer på bilen, så folk kan se, at jeg har vundet, siger han.

Murermester Mathias Airas er rigtig glad, da han vinder prisen som Årets Murer og føler sig meget overvældet:

Mit hjerte sidder heroppe lige nu, udstøder han og peger på struben. Han er ikke i tvivl om, at prisen kommer til at betyde noget for hans omdømme.

Godt håndværk kræver nytænkning
På scenen står den unge beatboxer Thorsen og optræder sammen med den erfarne herre MC Einar. Thorsen har lige vundet i TV2-programmet Danmark har talent, og da han bliver spurgt om, hvad han synes, godt håndværk er, siger han;

- At man kan tænke ud af boksen.

Se også: 5 fede powertools

Det er brødrene Mads Andreasen og Malthe Vad – der med deres firma Badmodul vandt Årets Specialist-pris – enige med ham i. Når de skal remse tre ord op, der for dem beskriver godt håndværk, er det kundeservice, kvalitet og nytænkning. Lillebror Mads Andreasen er da heller ikke i tvivl om, at prisen er god for virksomheden:

- Det er et klap på skulderen, og det gør, at vi husker på de gode kunder, selvom det nogle gange er nemt kun at huske de dårlige.

På scenen er Cirkusbygningens Wallmans-dansere gået i gang med at kaste om sig med fjer, glimmer og avancerede dansetrin. Forsamlingen er nået til desserten, og snart skal de holde afterparty på Heidi’s Bier Bar. Det er forskelligt, hvad morgendagen bringer håndværkerne. Nogle skal knalde brikker, mens andre skal bygge huse.

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere