Redaktøren anbefaler: 6 håndværkere, du skal følge

Instagram er fyldt med dygtige håndværkere, der kan inspirere dig fagligt eller måske endda give dig blod på tanden til selv at komme i gang med mediet

Casper Kjerumgaard er blandt andet kendt fra 'Helvedes Hus' på TV3. Foto: Casper Kjerumgaard
Casper Kjerumgaard er blandt andet kendt fra 'Helvedes Hus' på TV3. Foto: Casper Kjerumgaard

Uanset om du bruger #håndværker, #tømrerguf eller #plumbinglife, når du lægger billeder fra arbejdsdagen på Instagram, så kan du med lidt kreativitet bruge mediet til at komme en hel del tættere på dine kunder.

Det er der mange, der allerede har stor succes med, men det betyder ikke nødvendigvis, at det er super nemt at komme i gang med – for slet ikke at tale om, hvor svært det kan være at finde lige den vinkel, der får dagens arbejde til at fremstå allerbedst.

Men så kan man heldigvis lade sig inspirere af dem, der ser ud til at have fundet nøglen til Instagram. Herunder følger et udpluk af danske profiler, man med fordel kan begynde sit Instagram-eventyr med at følge. Og har man været på det sociale medie længe, kan man også overveje at trykke 'følg' for lidt ekstra godt håndværk i strømmen af billeder fra venner og familie.

* * *

Schleifkunst

Foto: Michael Wurstbauer
Foto: Michael Wurstbauer

Hvis du mangler et sted at få dit daglige gulv-fix, så behøver du ikke lede længere. Michael Wurstbauers Instagram-profil, Schleifkunst, er nemlig fyldt med lak, olie og lækre sildeben. Wurstbauer, der oprindeligt er fra Tyskland men nu arbejder som gulvmand i Danmark, bruger især Instagram til at vise sit arbejde, efterhånden som det skrider frem.

Man kan derfor hurtigt komme til at sidde og nærstudere de forskellige gulvprøver og falde i staver over de ufærdige sildebensmønstre. Over 1200 følger med, når Michael Wurstbauer stort set hver dag lægger billeder op fra sine projekter.

* * *

Skadeteknik

Foto: Bo J. Mortensen
Foto: Bo J. Mortensen

Fugtskader og skimmelsvamp er måske ikke det mest fotogene i denne verden, men det betyder ikke nødvendigvis, at det ikke hører hjemme på Instagram. Det aalborgensiske firma Skadeteknik står bag denne Instagram-profil, hvor firmaets mange forskellige opgaver bliver vist frem.

Selv om mange af fugtskaderne med stor sandsynlighed vil give selv den mest hærdede husejer sved på panden, så er det fascinerende at følge med i, hvordan problemerne alligevel bliver løst til sidst. 860 følger med, når medarbejderne trækker tapetet af, tager DNA-prøver og tester fugt i væggen.

* * *

Sandmurer

Foto: Kenneth Sand
Foto: Kenneth Sand

Nogle gange er det små detaljer som flisemønster, hjørnehylder og konvolutfald i brusenichen, der gør et nyt badeværelse rigtig fedt. Og ikke mindst fotogent på Instagram. På profilen Sandmurer, der er styret af murermester Kenneth Sand fra Aalborg, får detaljerne ofte lov til at fylde det hele, og det får murermesterens profil til at skille sig ud.

De mere end 3500 følgere får både lov til at se med, når projekterne tager form, og når de står helt færdige, og Kenneth Sand fortæller løbende om arbejdet i billedteksterne. Der er dog også plads til billeder af både kæreste og hund ind imellem.

* * *

Casperkjerumgaard

Instagram-profilen Casperkjerumgaard er styret af TV-tømreren og iværksætteren af samme navn, der er kendt fra blandt andet TV3-serien Helvedes Hus. Casper Kjerumgaard lægger næsten hver dag nye billeder op fra de projekter, han arbejder på - og hans følgere får både lov til at se med, når det hele sejler i byggerod, når værktøjet er i fuld gang, og når projektet står færdigt.

Over 2700 følger med i Casper Kjerumgaards hverdag, og han skriver ofte længere, personlige og inspirerende tekster til sine billeder om det at være håndværker.

* * *

Mesterjakobsen

Foto: Allan Jakobsen
Foto: Allan Jakobsen

En hverdag fyldt med alt fra gulvlægning og garageudbygning til hjemlige hyggeprojekter og madpakker. Det er centrum for denne Instagram-profil, hvor tømrermester Allan Jakobsen fra Vanløse næsten hver dag lægger nye billeder op.

Mange af hans kolleger vil med stor sandsynlighed kunne spejle deres egen hverdag i tømrermesterens, men Allan Jakobsen skiller sig ud, fordi han forstår at vise hverdagen frem fra sin bedste side og samtidig give følgerne et meget personligt indblik i, hvem manden bag firmaet er. Knap 900 følger med.

* * *

Stougaards_montage_og_snedkeri

Foto: Martin Stougaard
Foto: Martin Stougaard

Hvis du er vild med lækkert snedkerarbejde, så er møbelsnedker Martin Stougaards profil værd at følge. Snedkeren fra Bredsten ved Vejle deler cirka en gang om ugen billeder og video fra sine projekter, hvoraf mange af dem ender som superluksuriøse køkkener, garderober eller badeværelser.

Martin Stougaard deler mange færdige resultater med sine følgere, og stilen i hans billeder er ofte lige så minimalistisk som de indretninger, han viser frem. Engang imellem får følgerne dog også mulighed for at se med undervejs i processen.