'Rigtig mand': Folk taber sig ved at følge mig på Facebook

Lindy Aldahl fra tv-programmet 'Rigtige Mænd' mener, at motion og ordentlig morgenmad gør ham til en bedre murer

Energiniveauet er steget efter, at motion er blevet en regelmæssig del af hverdagen hos Lindy Aldahl. Motivationen til at dyrke motion har han fået ved at deltage i programmet 'Rigtige Mænd' på DR. (Foto: Alfix)
Energiniveauet er steget efter, at motion er blevet en regelmæssig del af hverdagen hos Lindy Aldahl. Motivationen til at dyrke motion har han fået ved at deltage i programmet 'Rigtige Mænd' på DR. (Foto: Alfix)

Han sætter pris på at have det sjovt, når han udfører dagens arbejde i sit eget murerfirma. Og Lindy Aldahl har opdaget, at han får mere energi til at løse dagens opgaver, når han dyrker motion og spiser sundere.

Den nordjyske murer blev landskendt, da han sammen med fire håndværkere skiftede værktøjskassen ud med sportstøj i programmet Rigtige Mænd på DR1. Siden har Lindy Aldahl inspireret andre til at finde løbeskoene frem.

- Hvorfor kan du inspirere andre til at leve sundere?
- Der er mange, der ser nogle ting i mig, som de kan spejle sig i. Jeg er ikke åleslank, og jeg er ikke et sundhedsapostel. Jeg kan ikke lide at sige det, men jeg er et slags forbillede, og der er mange, der har tabt sig ved at følge mig på Facebook. Det er fedt at kunne inspirere andre, men det hjælper også mig selv til at komme afsted. Hvis jeg vil dele en video, kræver det, at jeg rent faktisk selv har været ude at løbe.

- Hvor ofte kommer du selv af sted?
- Jeg dyrker som regel motion fire gange om ugen. Jeg skifter mellem løbeture, svømning og mountainbike. Mountainbike er min favorit, fordi det er let at være social undervejs, og vi snakker ofte om turen og udsigten, når vi holder pause. Alle kan være med, for vi venter på hinanden ved næste bakketop.

- Er det lettere at komme igennem arbejdsdagen, når du dyrker motion?
- Motion gør mig til en bedre murer og giver mig mere energi i hverdagen. Jeg får en skarpere hjerne, og jeg klarer de fysiske opgaver bedre. Før blev jeg nogle gange forpustet, når vi skulle flytte på byggematerialerne eller kravle op og ned af stilladserne. Det var også hårdt at komme ned at sidde på hug, men det er lettere nu. Selvom jeg spiser en omelet til morgenmad, drikker mere vand og dyrker mere motion, så er der stadig plads til en kage om fredagen, hvis jeg har lyst til det.

- Hvorfor blev du murer?
- Jeg gik sent i gang med uddannelsen, så jeg startede først på mureruddannelsen som 28-årig. Jeg kom i voksenlære og var færdiguddannet i 2009. Jeg fik idéen til at blive murer, da vi fik renoveret vores hus. Der var både vvs'ere, tømrere og elektrikere i gang med arbejdet, men murene var dem, der havde det sjovest.

- Hvad er en god murer for dig?
- Det er en, der er stolt af sit fag og som sætter alt ind på, at det skal være et flot håndværk. Jeg arbejder ud fra tankegangen om, at det jeg laver, skal være noget, jeg ville have derhjemme. Har man lavet en lille fejl, som det kun er andre murere, der kan se, så ender jeg som regel med at mure det om, for ellers vil man hele tiden spekulere over, om det nu blev gjort godt nok.

Vild appetit: Er du Danmarks næste pølsekonge?