Så nemt som at stjæle værktøj fra en håndværker

Foto: Heidi Skibsted
Foto: Heidi Skibsted
Følg Håndværkeren

En ituslået rude og en varebil, der er blevet tømt for værktøj, er et mareridt for de fleste håndværkere. Og for mange bliver den onde drøm desværre virkelighed.

Derfor har vi sat Henrik Framvig, der er vicepolitiinspektør ved Rigspolitiets Nationale Forebyggelsescenter (NFC), stævne, for at høre hvad der får tyven til at vælge lige præcis din varebil, og hvad kan du selv gøre for at undgå at få stjålet værktøjskassen:

1. Bilerne er jo nærmest levende reklamer for, hvad de indeholder. På langt de fleste håndværkerbiler står der indirekte skrevet, hvilket værktøj der er indeni. Det er en af de første ting, som tyven kigger efter, og alle, der blot kan en smule dansk, vil hurtigt kunne regne ud, hvilken type værktøj bilen indeholder.

2. Tyven kigger ofte efter, om det er tilgængeligt at komme til bilen. Derfor er et af rådene, at man parkerer sin bil med dørene op ad en væg eller tæt op ad andre parkerede biler, så det bliver sværere at få dørene op til varerummet.

3. Tyven kigger også efter varebiler af en vis størrelse. Det er de lidt større varevogne, som en maler-, tømrer- eller vvs-mester typisk kører i. Det er ikke kassevogne, men store biler.

4. De fleste tyve smadrer en siderude i førerhuset og bruger den knap, som åbner bagdøren. Man kan sikre sig ekstra godt ved at få afmonteret denne oplåsningsknap, så man skal have fat i døren for at åbne ind til varerummet.

5. Det er også muligt at få installeret ekstra sikkerhedslåse, som man kan koble på. Herved har man udover at låse bilen en ekstra foranstaltning, der kræver en ekstra nøgle.

6. En varebil, der er parkeret i et mørkt og fjernt hjørne af parkeringspladsen, appellerer til tyven. Når varebilen holder natten over i et boligområde, er det en god idé at parkere sin varebil, så man kan se den fra sin lejlighed eller et sted med rigeligt med lys.

7. Tyven får ofte en lang næse, hvis han har brudt ind i en bil og finder ud af, at værktøjet ikke er tilgængeligt. Det kan være, fordi det ligger i en aflåst kasse inde i bilen, eller at værktøjet er blevet taget ud af bilen.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.