Annonce:
Annonce:

Sabbatår i udlandet er også for håndværkere

Lige for alle: Rejsebureau, der sender unge håndværkere på udenlandsrejser, begejstrede investorerne i ‘Løvens hule’

Sammen med sit team i Aarhus sendte ScandiMate sidste år over 100 erhvervsuddannede afsted til Australien, New Zeeland og Canada. PR-foto
Sammen med sit team i Aarhus sendte ScandiMate sidste år over 100 erhvervsuddannede afsted til Australien, New Zeeland og Canada. PR-foto
Annonce:

Det er næsten mere reglen end undtagelsen, at nyudsprungne studenter pakker deres habengut og drager ud i den store verden for at holde sabbatår og finde sig selv under varmere himmelstrøg, så snart studenterrunden er slut - og forhåbentlig komme hjem mere afklaret omkring fremtiden.

Det er desværre også mere reglen end undtagelsen, at de tusindvis af unge tømrere, VVS’ere og malere, der bliver færdiguddannet ved en af landets erhvervsskoler hvert år, trækker i arbejdstøjet, så snart eksamensbeviset er lagt på plads. Men det vil rejsebureauet ScandiMate lave om på.

For grundlægger Alexander James Nissen-Ripley ved af egen erfaring, hvor værdifuldt et udlandsophold kan være for et ungt menneske, og hvor mange positive oplevelser og viden man får med hjem i værktøjskassen.

Annonce:

- Jeg har selv gjort det som ufaglært tømrer, og jeg kan se, hvad det har bidraget med i form af erfaring, modenhed, sprogkundskaber og ikke mindst penge på lommen, siger han.

Arkivfoto: Dawn Designs/Adam Overgaard
Arkivfoto: Dawn Designs/Adam Overgaard
 

To løver om bord
Alligevel var det med svedige håndflader, at han gik ind i ‘Løvens hule’ for at præsentere sin forretningsmodel for de benhårde serieinvestorere. Men han havde ikke behøvet at være nervøs, for idéen gik rent ind.

Hele to løver fik han overbevist til at hoppe med ombord på rejseeventyret, og med en investering på 800.000 kroner fra Jacob Risgaard og Jesper Buch i Løvens Hule står ScandiMate nu med ekstra kapital til at indfri ambitionerne. Og de er tårnhøje.

- Allerede i år satser vi på at sende 500 håndværkere ud på et sabbatår, og på den måde håber vi på at gøre op med den eklatante mangel på muligheder for håndværkere, der efter endt uddannelse som regel bare glider over i en hverdag med arbejde efter svendebrevet, siger Alexander James Nissen-Ripley, stifter af ScandiMate.

De fleste af de håndværkere og ufaglærte, som ScandiMate sidste år sendte afsted, rejste til Australien, New Zealand og Canada, og rejsebureauet sender typisk 10-15 håndværkere afsted på samme tid. Hver håndværker betaler cirka 40.000 kroner for et udlandsophold, men så står ScandiMate også for alt det praktiske.

Flere indsatte får håndværkerkompetencer


Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

DAGENS EKSTRA BLADET+

Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: