Tag et kig ind i fremtidens elbranche

Danmarks største elfagsmesse løber snart igen af stablen med masser af udstillere og oplæg

180 udstillere vil vise deres nye produkter frem på fagmessen. Foto: El & Teknik
180 udstillere vil vise deres nye produkter frem på fagmessen. Foto: El & Teknik

Tre dage, 180 udstillere og 8000 forventede besøgende. Danmarks største elfagsmesse, El & Teknik, nærmer sig med hastige skridt, og arbejder man inden for elbranchen, er der flere grunde til at sætte kryds i kalenderen 15. til 17. maj.

Det mener Per Rømer Kofod, administrerende direktør for Veltek, der sammen med Dansk Energi er hovedarrangør bag messen.

- Det er stedet, hvor man kan få fingrene i de nyeste produkter og teknologier og samtidig tanke op på ny og relevant viden inden for faget. Tager man den håndværksfaglige brille på, så er messen der, hvor man som fagperson kan få det mest effektive brush up på alt det nyeste, der rører sig inden for elbranchen, siger han.

Messen har for nylig meldt ud, at der er totalt udsolgt af standpladser, og uanset om man er til komponenter, elsker at nørde fagspecifikke smådele eller interesserer sig for det nyeste skud på stammen indenfor LED-belysning, så vil der være noget at komme efter blandt udstillerne.

- Jeg vil vove den påstand, at man ikke kan opnå samme faglige input nogen steder, som på bare én dag på messen. Det handler om at klæde branchen på til fremtiden, og når man tager in mente, at den kritiske kunde i dag selv undersøger produkterne, så er messen et fantastisk værktøj for håndværkerne til at danne sig et overblik over det allernyeste, siger Per Rømer Kofod.

Ifølge arrangørende får de besøgende rig mulighed for at få ny teknologi i hænderne. Foto: El & Teknik
Ifølge arrangørende får de besøgende rig mulighed for at få ny teknologi i hænderne. Foto: El & Teknik

Guf til de små grå
Folkene bag El & Teknik har også arrangeret en stribe faglige oplæg i løbet af de tre dage, og håbet er, at mange af de besøgende vil tage imod invitationen til få gang i de små grå.

Oplægslisten afslører blandt andet, at Steen Søgaard, der er inspektør ved Sikkerhedsstyrelsen, besøger messen for at fortælle om, hvordan de nye elsikkerhedsregler er skruet sammen – og ikke mindst hvordan man som fagperson skal forholde sig til implementeringsfasen frem mod næste sommer.

Også direktør for Dansk Center For Lys, Anne Bay, ligger vejen forbi hovedscenen, Fagligt Forum, for at tale om udfordringerne ved LED-belysning i forhold til blænding og farvespekter på messens anden dag.

Derudover er der mulighed for at blive blive meget klogere på fremtidens installationsbranche, når IoT Danmark holder besøger messen for at holde oplæg om smartbuildings og de mange muligheder i Internet of Things.

Særligt inden for elbranchen spår mange, at der kommer til at ske rigtig meget inden for IoT-teknologi. Det kan eksempelvis være, at man slipper for at lægge kabler, fordi alt fremover kører over sensorer, der er koblet på elnettet.

- Præcis som med industri 4.0, snakker man nu om installation 4.0, og derfor er det vigtigt for håndværkeren at blive opdateret på alle fronter, så han også i fremtiden kan udføre sit arbejde, siger Per Rømer Kofod.

El & Teknik 2018

  • Danmark største elfagsmesse løber af stablen i Odense Congress Center fra 15. til 17 juni.
  • Arrangørerne bag El & Teknik-messen har fået udviklet en smartphoneapp, der kan tilgås direkte i browseren eller via appen Eventmobi. Den kan downloades i App Store og Google Play.
  • På appen kan man se et kort over messen, læse om udstillernes nyheder og placering, finde en oversigt over faglige oplæg og endda se et kort over parkeringspladsen.
  • El & Teknik 18 er gratis.