Tayfur fandt sit drømmejob på taget

Et nyt traineeforløb skal hjælpe arbejdsløse unge i retning af en karriere som tagdækker. For Tayfur Dincdogan har det åbnet døren til en læreplads

Tayfur Dincdogan trykker hånd med Paul Erik Rask, administrerende direktør for Nordic Waterproofing A/S. Foto: Phønix Tag Materialer A/S
Tayfur Dincdogan trykker hånd med Paul Erik Rask, administrerende direktør for Nordic Waterproofing A/S. Foto: Phønix Tag Materialer A/S

Halvandet år havde Tayfur Dincdogan gået ledig, før den helt rigtige mulighed bød sig. Han var 35 år og med en karriere bag sig, der havde budt på forskellige, men alle ufaglærte jobs. Derfor ville han nu have sig en uddannelse.

– Jeg havde nogle snakke med jobcentret om, hvad jeg var interesseret i. Der nævnte jeg håndværksbranchen, og så passede det med, at min jobkonsulent kendte til det her traineeforløb, siger Tayfur Dincdogan.

Traineeforløbet, Tayfur Dincdogan blev tilbudt, ville sende ham i retning af en karriere som tagdækker. Det var en del af et helt nyt initiativ, som skal hjælpe arbejdsløse unge i gang med uddannelse på en ny måde. Opskriften er en kombination af praktik og skole, og for at få det til at lykkes har en række jobcentre, virksomheder og uddannelsessteder indledt et bredt samarbejde.

Første forløb blev skudt i gang tilbage i marts, og bag det stod tagpapproducenten Phønix Tag Materialer. En virksomhed, som efterfølgende har hjulpet Tayfur Dincdogan med at få en læreplads hos et tagdækkerfirma.

Som en efterskole
Under traineeforløbet skulle de 26 deltagere skiftevis være på arbejde og i skole, og Tayfur Dincdogan beskriver skoletiden som en form for efterskole.

Deltagerne var sammen det meste af tiden i hverdagene, men kunne tage hjem i weekenden.

– Vi var som udgangspunkt 26 meget forskellige mennesker, men alle stræbte efter det samme: At finde et arbejde, man er glad for. På den måde var vi ikke anderledes fra hinanden, og alle var meget hjælpsomme. Vi kom tæt ind på hinanden – også de ansvarlige bag projektet, siger han.

Skoletiden bød ifølge Tayfur Dincdogan også på ture, hvor de spiste godt og boede på gode hoteller.

– Jeg tænker, at de forsøgte at vise os, hvordan livet kan være, hvis man tager sig en uddannelse i Danmark – hvilken som helst, siger han

Den rette hylde
Som mange af de andre på forløbet gjorde Tayfur Dincdogan så godt et indtryk, at han fik lov til at fortsætte i det firma, hvor han havde været i praktik.

Han er derfor nu startet i et uddannelsesforløb samme sted.

I hans øjne havde det ikke været muligt uden den store hjælp, som folkene bag traineeforløbet tilbød.

– Man skulle selvfølgelig arbejde hårdt for det, men så længe man viste, at man ville det, så var de der til at hjælpe. De hentede en, hvis man havde brug for det, og jeg kunne ringe på alle tidspunkter af døgnet, siger han.

Selv om tagdækkerfaget til at begynde med var et hop ud på dybt vand for Tayfur Dincdogan, er han i dag ikke i tvivl om, at han er havnet på helt rette hylde.

– Der er fremtidsmuligheder i det, og jeg tror, mange af mine drømme kan opnås som tagdækker, siger han.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Traineeforløb som tagdækker


Stor mangel på arbejdskraft har fået tagpapproducenten Phønix Tag Materialer fra Vejen til at tage initiativ til det nye tagdækkerforløb. Det tilbyder ledige unge en ny og anderledes vej mod uddannelsen som tagdækker, og det er lykkedes at få flere uddannelsessteder, jobcentre og private virksomheder til at samarbejde om projektet.

Forløbet kombinerer skole med praktikarbejde i en virksomhed, og hvis deltagerne klarer sig godt, er der gode chancer for, at virksomhederne tilbyder dem en læreplads bagefter.

Det første hold tagdækkere fik diplom på at have færdiggjort traineeforløbet 24. maj, og ifølge Phønix Tag Materialer kunne 19 af deltagerne her gå videre til arbejde og uddannelse hos en virksomhed.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+