Test: - En god jakke skal kunne lidt af det hele

En god håndværkerjakke skal kunne lidt af hvert, mener Casper Kjerumgaard

Komfort er den vigtigste faktor, hvis Casper Kjerumgaard skal vælge håndværkerjakke. Foto: Niels Friis
Komfort er den vigtigste faktor, hvis Casper Kjerumgaard skal vælge håndværkerjakke. Foto: Niels Friis

Hvad er en god håndværkerjakke?

Det satte Ekstra Bladet sig for at finde ud af i en test af forskellige jakker.

Stiller man spørgsmålet til Casper Kjerumgaard, der er håndværker og kendt fra flere tv-programmer, kommer svaret prompte.

- Den skal være komfortabel, siger han.

Ekstra Bladet har bedt ham teste fem forskellige jakker fra fem forskellige producenter, så du kan blive klogere på, hvad der virker. Producenterne af jakkerne blev bedt om at udvælge en god jakke, som allround vil være gode for de fleste håndværkere, der arbejder udendørs.

- For mig er det også vigtigt, at en jakke er præsentabel og pæn, når man kommer ud til kunden, og jeg vil gerne have, at jakken har gode lommer og lynlåse, der virker, siger Casper Kjerumgaard.

- Jeg blev overrasket over Helly Hansen-jakken, fortæller han.

Testen kårer en samlet vinder, og det er Casper Kjerumgaards subjektive mening, der kommer til at danne grundlag for kåringen.

Casper Kjerumgaard har haft jakkerne til rådighed en uges tid i sit daglige arbejde, og han har vurderet jakkerne i seks kategorier – komfort, hætte, lynlåse, lommer, materiale/detaljer og look.

* * *

Snickers Workwear AllroundWork Softshell

Foto: Niels Friis
Foto: Niels Friis
 

Snickers Workwear stillede til test med en AllroundWork Softshell. En softshell-jakke som kombinerer fantastisk pasform og robusthed.

Jakken imponerede Casper Kjerumgaard over hele linjen. Især komforten, materiale/detaljer, lommer, lynlåse og looket hæftede han sig ved som positivt, mens det trak ned, at der mangler en strop i bunden af jakken til at indstille, ligesom der heller ikke er nogen hætte på jakken.

Pris: 857 kr. ekskl. moms

* * *

Kansas Windstopper Jakke

Foto: Niels Friis
Foto: Niels Friis
 

Her savner Casper Kjerumgaard især en strop i bunden af jakken, så det er muligt at indstille vidden på jakken. Til gengæld synes han, at detaljen, med underærmer, som kan trækkes ud over tommelfingeren, og som fungerer som en fingerløs handske, var god. Der er ingen hætte på jakken, men det trækker op, at lynlåse og lommer er over middel i både kvalitet og brug.

Pris: 1.299 kr. ekskl. moms

* * *

Caspers vinderbud: Helly Hansen Workwear Leon Soft Shell

Foto: Niels Friis
Foto: Niels Friis
 

Helly Hansen Workwear har smidt en Leon Soft Shell i puljen, og den scorer seks ud af seks mulige stjerner på komforten.

For Casper Kjerumgaard trækker det op, i den samlede vurdering, at der er hætte på jakken, men ned, at lommerne er for små.

Til gengæld er der fuldt hus i pointhøsten til Helly Hansen i både materiale/deltajer og looket. Casper Kjerumgaard mener, at jakken er præsentabel nok til, at man kan have den på andre steder end på byggepladsen, og at gode materialer gør, at den føles både behagelig og robust på samme tid.

Helly Hansen-jakken er den bedste jakke i Casper Kjerumgaards øjne.

Pris: 899 kr. ekskl. moms

* * *

J.A.K. Workwear Softshell

Foto: Niels Friis
Foto: Niels Friis
 

Her trækker det for Casper Kjerumgaard ned, at ærmerne ikke kan indstilles i bredden. Der er desuden ingen hætte.

Til gengæld synes han, atlynlåsene fungerer godt, fordi de ikke sætter sig fast i stoffet bag lynlåsen.

Jakken har aftagelige ærmer, som man kan tage af, hvis man har det for varmt. Det trækker op.

Materiale/detaljer og looket er i hans øjne lige over middel, men Casper Kjerumgaard mener, at jakken er til den ordinære side.

Pris: 689 kr. ekskl. moms

* * *

Mascot Advanced Skaljakke

Foto: Niels Friis
Foto: Niels Friis
 

Mascots Advanced Skaljakke imponerede i både komfort, materiale/detaljer og look, og det skyldes, at Casper Kjerumgaard oplevede det som en allround fornuftig, pæn og god jakke, som har gode detaljer, høj komfort og er præsentabel, uanset hvor du har den på.

Det trækker ned, at lynlåsene og lommerne ifølge ham ikke er optimale. Vægten af jakken er lav, hvilket trækker op. Casper Kjerumgaard synes, at lommerne var små.

Pris: 996 kr. ekskl. moms