Tømrerlærling fanger biltyve med gravko

Den 19-årige tømrerlærling Mikkel Hansen fra Hillerød tog sagen i egen hånd, da han opdagede to mænd køre rundt i svendens stjålne varevogn

Privatfoto
Privatfoto

Det var egentlig en helt almindelig fredag for Mikkel Hansen, der til daglig er tømrerlærling hos Tømrer- og Snedkermester Børge Nielsen A/S i Hillerød. Han var på vej hjem fra dagens arbejde, og skulle som en sidste tjans aflevere en gravko ved firmaet.

Som han kom trillende, så han pludselig en bil, der til forveksling lignede hans svends bil, som netop var blevet stjålet dagen forinden.

- Lige inden jeg når til firmaet, ser jeg en bil overhale mig. Jeg tænker, at det sgu er den varevogn, der blev stjålet dagen inden. Så jeg sætter straks efter den og håber på, at varevognen ikke forsvinder ud af syne, fortæller Mikkel Hansen om episoden til Håndværkeren.

Mikkel Hansen ved godt, at han ikke kan følge med varevognen, men heldigvis stopper tyvene i den lokale Rema 1000 for at købe ind, og tømrerlærlingen reagerer med det samme.

Se også: En gang maler, altid maler

- Jeg ser, at de to unge gutter går ind i Rema 1000, så jeg forsøger at spærre varevognen inde med gravkoen, men der holder ikke nogen andre biler hverken foran eller bag ved den stjålne varevogn, siger han.

Tyvene fik sig et chok
Imens biltyvene er inde og handle, ringer Mikkel Hansen til sine kolleger.

- Mens jeg snakker med byggelederen, kommer de to personer ud, og jeg skynder mig at lægge på. Det ser ud, som om de godt kan se, at der er noget galt, men jeg sætter mig roligt op i gravkoen og tænder den, forklarer Mikkel.

Mikkel Hansen løftede den stjålne bil, så tyvene ikke kunne stikke af. Privatfoto
Mikkel Hansen løftede den stjålne bil, så tyvene ikke kunne stikke af. Privatfoto
 

Biltyvene starter varevognen og ser ud til at slippe væk. Men den modige tømrerlærling har ikke tænkt sig at se på, mens tyvene kører uhindret væk.

- Da jeg kan se, at de sætter sig ind i bilen og starter den, tænker jeg, at jeg ikke er kørt herud for ingenting. Så jeg kører frem mod varevognen og løfter fronten af bilen med skovlen, mens den ene af tyvene i panik forsøger at sætte bilen i bakgear, fortæller Mikkel Hansen om det dramatiske øjeblik.

De to tyve hopper så ud af bilen og går over mod Mikkel Hansen – den ene af dem har en metalstang i hånden. Lærlingen skynder sig at tage nøglerne fra gravkoen, som stadig har fronten af varevognen hængende i grabben, og løber ind i Rema 1000, hvor han får tilkaldt politiet.

Se også: Vinkelsliber-testen, der skærer igennem

Politiet kunne genkende den ene gerningsmand på overvågningsbillederne, og han er nu anholdt.

- Det sjove ved det hele er, at tyvene faktisk ikke behøver nøglerne for at sænke skovlen igen. Det er en sikkerhedsforanstaltning på gravkøer, siger Mikkel Hansen.

Alt værktøj var overraskende nok stadig i bilen, og Mikkel Hansen, som i øjeblikket nok er Danmarks mest kendte lærling, blev tilmed belønnet med biografbilletter og et gavekort til et steakhouse af sin mester for heltebedriften.

Skærm

Hent flere
Hent flere