Annonce:
Annonce:

Transit-salget buldrer afsted

Ford Transit Custom blev den mest solgte bil i Danmark overhovedet sidste år

Der blev solgt rigtig mange Ford Transit Custom i fjor. Foto: Ford
Der blev solgt rigtig mange Ford Transit Custom i fjor. Foto: Ford
Annonce:

Danske håndværkere og andre, der sværger til at køre i varebil i dagligdagen, er meget glade for Fords populære model Transit Custom.

Faktisk er Transit Custom så hyppigt et valg, når der skal handles varebil, at modellen ikke blot blev den mest solgte varebil i 2022, men faktisk den mest solgte bilmodel overhovedet - også når man medregner personbiler.

Det høje salg af Transit Custom var medvirkende til, at Ford for niende år i træk var det mest solgte varebilsmærke i Danmark.

Det oplyser den danske importør i en pressemeddelelse.

I hele 2022 blev der indregistreret 4271 nye Transit Custom, når man tæller både vare- og personbilsudgaverne med, og det er flere, end der blev solgt af nogen anden bilmodel i det forgangne år.

Det viser tal fra bilstatistik.dk.

Annonce:

- Vi er utrolig stolte af, at vi ikke bare afslutter året som markedsleder, men at Transit Custom også er den mest solgte bil i 2022.

- Det er en kæmpe bedrift, der ikke var lykkedes uden vores Transit Erhvervscentre, der hver dag gør et kæmpe stykke arbejde - særlig i disse tider, siger Tom Maxmølris, som er leder for erhvervsbiler i Ford Danmark.

Højt salg
Kigger man alene på Ford Transit Custom som varebil, blev der i 2022 indregistreret 3904 eksemplarer af Fords kæledægge. Inkluderer man personbiludgaven, kaldet Custom Tourneo, stiger tallet til 4271 eksemplarer.

Den næstmest solgte varebil i 2022 blev Mercedes-Benz Vito med 2582 eksemplarer, efterfulgt af Mercedes-Benz Sprinter med 2323 eksemplarer.

Det mest bemærkelsesværdige er imidlertid, at Ford Transit Custom er den mest solgte bil i Danmark overhovedet, når vi kigger på både vare- og personbiler.

På andenpladsen over de mest populære bilmodeller i Danmark i 2022 finder man også en Ford, nemlig SUV’en Kuga, som blev solgt i 4080 eksemplarer.

Annonce:

Herefter følger Peugeot 308, Citroën C3 og Toyota Aygo X med henholdsvis 3984, 3266 og 3109 nye eksemplarer.

- Vi er utrolig glade for, at vi igen i år formår at imødekomme kundernes behov med et bredt modelprogram - uanset om vores kunder leder efter en funktionel og pålidelig varebil eller en lækker familiebil, lyder det fra Frank Skjærbæk, administrerende direktør i Ford Danmark.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Snart som elbil

Snart får man flere valgmuligheder i forhold til drivlinje, når det gælder Transit Custom.

En 100 procent elektrisk udgave af varebilen bliver nemlig lanceret senere på året, og den rammer markedet med en rækkevidde på op til 380 km på en opladning, mens den kan lade med op til 125 kW ved en lynlader.

Selvom drivlinjen i E-Transit Custom, som er modellens fulde navn, er elektrisk, er der stadig fornemme evner som varebil.

Således kan E-Transit Custom levere en trækkapacitet på op til 2000 kg og en nyttelast på op til 1100 kg. Lastehøjden er 100 mm lavere end normalt for at sikre en lettere adgang til varebilen.

Mest populære varebiler i 2022

Så mange eksemplarer blev indregistreret i 2022:

Ford Transit Custom: 3904

Mercedes-Benz Vito: 2582

Mercedes-Benz Sprinter: 2323

Volkswagen Transporter: 1498

Renault Trafic: 1143

Ford Transit: 1084

Toyota Proace: 985

Iveco Daily: 892
 

Kilde: Bilstatistik.dk

Berømt pickup-model skal køre på brint

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: