TV-tømrer: Jeg vil styre byggeriet

Tømrer Casper Kjerumgaard vil inddrages, når byggeriet skal planlægges, og de vigtige beslutninger træffes - det har han fået mulighed for i et nyt TV-program

Sammen med Camilla Ottesen har Casper Kjerumgaard fået mulighed for at kaste sig ud i en række spændende opgaver i programmet Helvedes Hus på TV3. (Foto: Jesper Elgaard)
Sammen med Camilla Ottesen har Casper Kjerumgaard fået mulighed for at kaste sig ud i en række spændende opgaver i programmet Helvedes Hus på TV3. (Foto: Jesper Elgaard)

For Casper Kjerumgaard er det ikke nok at være uddannet tømrer. Han vil være med til at planlægge byggeriet og følge projektet fra start til slut.

Efter tre år som tømrersvend tog han derfor en uddannelse til bygningskonstruktør fra Københavns Erhvervsakademi.

Sammen med tv-værten Camilla Ottesen forvandler Casper Kjerumgaard boligmareridt til beboelige hjem i TV-programmet Helvedes Hus på TV3. Han betegner selv arbejdet som en Clevin-effekt, hvor han arbejder med at få det bedste ud af det, han har foran sig.

Hvordan bruger du din faglighed i programmet?
- Jeg har flere kasketter på. Som bygningsleder har jeg overblikket over projektet og ansvar for, at vi er færdige til tiden.

Jeg løser tømreropgaver, når huset skal renoveres, og så bruger jeg min faglighed, når vi skal vælge hvilken familie, vi kan gøre den største indsats for med de midler og den tid, vi har til rådighed.

Hvordan føles det at hjælpe andre?
- Det gør mig stolt af min faglighed, når jeg kan være med til at skabe gode løsninger hos nogle familier, der er virkelig pressede på grund af problemer med deres bolig. Det er en givende oplevelse at få lov til at hjælpe folk videre i deres liv.

Træ- og murerarbejde er skyld i flest klager, men også køkkener klager danskerne over. (Arkivfoto: Jakob Jørgensen) Håndværkeren Flere danskere klager over håndværkeren  

Tager vi os ikke godt nok af vores bolig?
- Under optagelserne har jeg fået øjnene op for, hvordan mange der bor i en bolig, der er i utroligt ringe stand.

Det er vigtigt at sprede budskabet om godt håndværk, fordi der er mange, der ikke ved, hvordan de skal passe på deres hus.

Hvad har været den største udfordring?
- Der er altid mange ting, der kan gå galt i forhold til at overholde den tid, vi har sat af til projektet. Vi skal nå meget på få dage, og det kan være svært, hvis vi støder ind i nogle uforudsete udfordringer.

Det er en stor mundfuld, hvis vi finder konstruktioner, som ikke er, som vi havde ønsket, eller hvis materialeleverancer slår fejl. Det er udfordringer, som er meget almindelige i byggebranchen, men der skal ikke meget til for at vælte vores tidsplan.

Er det ikke svært at koncentrere sig om arbejdet, når din smukke medvært vimser omkring?
- Nej, overhovedet ikke. Camilla Ottesen har været som en søster for mig, og vi klikkede utrolig hurtigt under optagelserne. Hun er en sej handy-woman, der ikke er bange for at give en hånd med.

Jeg kender mange andre piger, der ikke ved, hvordan man bruger en skruetrækker, men Camilla holder sig ikke tilbage, hvis der er nogle opgaver, vi skal have løst.

Hvad laver du, når du ikke optager TV?
- Jeg har en konsulentvirksomhed, hvor jeg holder foredrag for unge håndværkere. Jeg kan ikke flytte de gamle i branchen, men jeg kan være en rollemodel for de unge.

Der er mange nyuddannede tømrere, som gerne vil være selvstændige, men de glemmer, at det er benhårdt arbejde at drive sin egen virksomhed.

Jeg forsøger at hjælpe dem ved at fortælle om, hvad man skal være opmærksom på i forhold til arbejdssikkerhed, økonomi og markedsføring.