Annonce:
Annonce:

Unge iværksættere skal leve som på månen - og de skal gøre det i arbejdstøj

To unge danske iværksættere drømmer om at etablere en beboelig base på månen - lige nu simulerer de en mission i det nordlige Grønland. Og den slags stiller store krav til sikkerhed og udstyr

I et særligt slags habitat skal to danske iværksættere teste, hvordan det potentielt kunne være at leve på månen – og de skal gøre det i velkendt arbejdstøj. Foto: PR
I et særligt slags habitat skal to danske iværksættere teste, hvordan det potentielt kunne være at leve på månen – og de skal gøre det i velkendt arbejdstøj. Foto: PR
Annonce:

I den nordlige del af Grønland, cirka 100 km fra Thulebasen, bor to danske iværksættere ved navn Sebastian Aristotelis og Karl-Johan Sørensen for tiden i et ganske unikt hjem.

Sammen med arkitektfirmaet Saga Space Architects drømmer de to iværksættere om i fremtiden at kunne etablere en beboelig base på månen.

Deres bolig skal derfor ligne én, man kunne forestille sig at bo i på månen. Den er produceret i København, rummer fire værelser og udgør deres meget komprimerede hjem frem til december 2020.

Foto: PR
Foto: PR
 

Fokus på sikkerhed
De to iværksættere indsamler forskningsdata, der skal bringe dem tættere på at gøre drømmen om at bo i rummet til virkelighed. Men lige nu handler det om at simulere en rigtig mission i de rette – og meget barske – grønlandske omgivelser, og det stiller store krav til sikkerhed og udstyr.

Annonce:

Derfor har iværksætterne indledt et strategisk samarbejde med værktøjsproducenten Bosch i Danmark, værktøjsgrossisten Carl Ras, sikkerhedseksperten Bjerregaard og tøjproducenten Carhartt.

- Der er over 100 km til nærmeste hospital, så Sebastian og Karl-Johan kan komme i livsfare, hvis uheldet er ude. Sådan er vilkårene, når vi simulerer en rigtig mission.

- Det er altafgørende, at vi er med helt fremme på sikkerhed og udstyr, og derfor har vi indledt et samarbejde med fire virksomheder, der er førende inden for sikkerhed på hver deres område, siger Simon Daniel Haan Kristensen, partner i Saga Space Architects.

Samarbejdet med virksomhederne gør blandt andet, at Sebastian og Karl-Johan går rundt på Grønland i arbejdstøj fra Carhartt, ligesom de benytter polititestede sikkerhedsstøvler. Derudover har de fået en masse håndværktøj fra Bosch, som de kan bruge.

Foto: PR
Foto: PR
 

Annonce:

- Én lang test
Som producent af eksempelvis værktøj, arbejdstøj eller sikkerhedsstøvler kan det måske umiddelbart virke lidt langt fra virkeligheden at levere produkter til månetest i det nordlige Grønland.

Men for virksomhederne var der alligevel gode grunde til at hoppe med ombord på projektet.

- Fra starten var vi meget tændte på missionen og projektet, fordi vi vidste, at vi kunne hjælpe med at løse nogle af de vitale udfordringer, som Saga-teamet ville stå overfor.

- Det gjaldt især den første kritiske fase, hvor der skulle installeres og bygges i mange timer hver dag, siger Jan Lindbjerg, Market Manager i Bosch Powertools i Danmark.

Hos Bjerregaard, der har sendt de polititestede sikkerhedsstøvler til Grønland, ser man projektet som en unik mulighed for at få afprøvet deres produkter i virkeligheden.

- Helt grundlæggende ser vi projektet som én lang test af vores udstyr. Vi vil gerne blive endnu bedre, og sammen med Saga Space Architects kan vi netop teste under ekstreme omstændigheder, siger Lasse Arvesen, salgschef i Bjerregaard Sikkerhed A/S.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Et hjem for astronauter

Med 100 kilometer til det nærmeste hospital er opholdet ikke uden risici. Foto: PR
Med 100 kilometer til det nærmeste hospital er opholdet ikke uden risici. Foto: PR
 

Annonce:

De to iværksættere Sebastian Aristotelis og Karl-Johan Sørensen skal leve isoleret fra omverdenen i et af klodens mest barske klimaer. Her skal du udholde temperaturer ned til 30 minusgrader og isvinde af orkanstyrke.

Deres bolig skal kunne klare udfordringer samt forsyne dets to beboere med mad, varme og stimulus til at bekæmpe den ekstreme monotoni.

Foto: PR
Foto: PR
 

’Vi vil forstå på vores egen krop, hvad der præcis er vigtigt, når man lever i isolation under disse ekstreme forhold. Som arkitekter føler vi et ansvar for fremtidige bosætteres sundhed og trivsel. Derfor har vi påtaget os den opgave at fordybe os totalt i problemstillingen,’ oplyser arkitekterne.

Saga Space Architects oplyser, at visionen er at skabe et hjem til de astronauter, der i fremtiden sendes til månen.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: