Nye struktur for dansk MGP

DR dropper semifinalerne i årets Dansk Melodi Grand Prix, men spreder til gengæld festlighederne over en hel uge

Simon Mathew vandt dette års Grand Prix - og nu er det snart tid igen. Denne gang i Herning. (Foto: Ernst Van Norde)
Simon Mathew vandt dette års Grand Prix - og nu er det snart tid igen. Denne gang i Herning. (Foto: Ernst Van Norde)

Danske Melodi Grand Prix skal i år bredes ud, så festlighederne kommer til at fylde en hel uge. Til gengæld er sidste års struktur med semifinaler droppet, og hele showet fyres af 31. januar i Messecenter Herning.

Byen, der bliver rammen om festlighederne, har af DR fået titlen 'Danmarks Grand Prix City 2009'.

- Dansk Melodi Grand Prix 2009 skal være en folkefest, og efter at have set os om efter den rigtige Grand Prix City, er vi glade for, at Herning er med på idéen. Det er med til at sikre, at Melodi Grand Prix’et bliver en samlende begivenhed for mange mennesker over flere dage, præcis som musikkonkurrencen fortjener, siger underholdningsredaktør i DR, Jan Lagermand Lundme.

'Samarbejdet betyder, at byen vil summe af musikkulturelle aktiviteter i dagene op til showet. Glæden ved populærmusikken kommer i centrum, og både musikskoler og folkeskoler lader sig inspirere af begivenheden. Og mon ikke også der bliver koncerter i byen med Melodi Grand Prix’et som omdrejningspunkt', skriver DR i en pressemeddelelse.

Det er ikke første gang, Melodi Grand Prix lægger vejen forbi Herning: I 2001 var byen vært for Grand Prix-finaleshowet.

DR har tidligere offentliggjort, at der ved dette års Melodi Grand Prix bliver lavet om på reglerne, og at en jury kommer til at spille en central rolle. Præcist hvordan det skal foregå, og hvor meget, juryen kommer til at bestemme, er ikke fastlagt.

Melodi Grand Prix bliver sendt direkte på DR 1 31. januar.