Efter Borgen

MED ILDKRAFT fra Søren Krarup og hans korsriddere har Berlingske og Jyllands-Posten de seneste uger været helt oppe i det røde felt over DR’s dramaserie ’Borgen’. Partiet ’Nye Demokrater’ er en klar spejling af Det radikale Venstre og som sådan udtryk for ren propaganda for SRSF-regeringen.

DEBATTEN har – som stort set alt andet skudt i gang af de krarupske kadrer – været baseret på hadefuld retorik, manipulationer og total mangel på substans. I hvert fald har DR’s påståede indoktrinering af ca. 1,5 mio. seere hver søndag aften ikke rigtig afspejlet sig i meningsmålingerne. Men de er måske også manipuleret?

OG SÅ FORBIGÅR vi i tavshed, at ’Borgen’ sluttede med, at Det radikale ... – undskyld ’Nye Demokrater’ – indgik samarbejde med højrepartiet ’De Liberale’.

TIL GENGÆLD har f.eks. morgenaviserne været forbløffende tavse, når det har handlet om de få realistiske beskrivelser, som ’Borgen’ har budt på; nemlig hvordan partier og spindoktorer trækker medier rundt ved næsen.

I AFSNIT EFTER afsnit har seerne været vidne til, at visse journalister ukritisk har ladet sig håndfodre og bruge af de politiske magthavere. Det har dæleme ikke været rart at se på.

MÅSKE tavsheden skyldes, at redaktionerne finder beskrivelserne lidt for realistiske.

DESVÆRRE tyder intet på, at virkeligheden på Christiansborg vil ændre sig. Virkelighedens svar på ’Borgen’s spindoktorer ’Katrine Fønsmark’ og ’Kasper Juul’ får nemlig endnu mere magt og råderum.

FORKLARINGEN er den nye Offentlighedslov, som regeringen ved justitsminister Morten Bødskov (S) vil gennemføre med helhjertet støtte fra Venstre og Konservative. Loven er så restriktiv, at det bliver noget nær umuligt for kritiske medier at kontrollere magthaverne.

DET SKAL dog nok lykkes Ekstra Bladet fortsat at udfylde sin rolle som vagthund. Uanset hvad de finder på i ’Borgen’ – undskyld på Christiansborg.

0 kommentarer
Vis kommentarer