Født som forældet

FLERE VRED hjernen i går, fordi de gerne ville sige noget pænt om de 12.546 siders rapport, Farum-kommissionen kom slæbende med efter ti års arbejde. Side op og side ned om Peter Brixtoftes mølædte meritter i den tidligere mønsterkommune, som i øvrigt er nedlagt i mellemtiden.

SÅLEDES udtalte SF's grand old man Aage Frandsen imponeret fra sit otium i Hinnerup til TV2 Nyhederne: – Øj, du milde! Formentlig møntet på rapportens dræbende volumen.

HAN påstod kækt, at han vil læse 'mere end konklusionen'. Det lød mest som en selvbestaltet bod, fordi han var en af drivkræfterne til at få kommissionen nedsat i sin tid. Alle andre vil formentlig hellere gå om bord i et års Silvan-kataloger eller telefonbogen end tygge sig igennem Farum-rapporten. Den virker forældet fra sin fødsel.

JUSTITSMINISTEREN gav i første omgang indtryk af, at han havde læst hele rapporten og mente, den var 'lærerig' Senere på dagen trak han dog i land. Den har kun ligget, ulæst, på hans bord og åbenbart set lærerig ud fra ydersiden.

S-ORDFØRER Simon Kollerup jublede over, at Farum-kommissionen har været 'til stor nytte, fordi den har synliggjort, hvor galt det kan gå'. Han mener forhåbentlig, hvor galt det kan gå, når man nedsætter en kommission uden på forhånd at sætte en beløbs- og en tidsgrænse for dens arbejde. Ret indlysende krav, som der skal tages ved lære af fremover. Farum-ørkenvandringen vil i så tilfælde i det mindste have gjort gavn som skrækeksempel.

ANDRE roste, at nu skal det undersøges, hvordan man nemmere slipper af med en borgmester. Men det lovede politikerne os også for ti år siden, så folk dansede ikke ligefrem i gaderne ved tanken om dette resultat.

KRAVET OM en deadline fremover virker fortvivlende indlysende. I stedet for at kommissionerne først mimrer ud med deres papirstakke, når verden for længst er kommet videre. Eller som her – hovedpersonen har været gennem retsmaskineriet og er straffet med flere års fængsel.

Læs reportagen på side 10-11

0 kommentarer
Vis kommentarer