Dong i låget

EN KATASTROFE. Sådan betegner forhenværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen regeringens plan om at sælge 19 procent af aktierne i Dong til den berygtede amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

POUL NYRUP har med sine udtalelser til Politiken kastet benzin på bålet og mobiliseret brede kræfter i Socialdemokraternes og SF’s bagland, som er modstandere af at sælge samfundsværdier til den berygtede finanskoncern.

DET ER i den grad også på tide, for allerede i næste uge skal Folketinget godkende handelen.

GOLDMAN SACHS var en af hovedskurkene bag finanskrisen. Banken lever af at skabe maksimal udbytte ud af kortsigtede investeringer og er kendt for at gemme masser af milliarder væk i suspekte skattelylande.

DET HAR Danmark allerede fået en forsmag på, idet finans-giganten tidligere – som Ekstra Bladet i dag kan afsløre – har været i myndighedernes søgelys på grund af skattetænkning.

DERFOR er det en gåde, at SF har godkendt finansminister Bjarne Corydons valg af samarbejdspartner i Dong. For da Holger K. Nielsen var skatteminister, tordnede han mod international skattespekulation og varslede et opgør på EU-plan.

I DEN sammenhæng må det da mane mere end til eftertanke, at Goldman Sachs har tænkt sig at placere Dong-aktierne i Luxembourg, som systematisk forsøger at underminere EU-samarbejdet omkring udveksling af skatteoplysninger.

ALLE alarmklokker burde også ringe, efter at det er kommet frem, at Goldman Sachs vil få vetoret over for Dong-bestyrelsens beslutninger om fremtidige energi-investeringer!

OM IGEN, Bjarne Corydon. Det er Dong i låget at lukke den berygtede bank ind i varmen.

0 kommentarer
Vis kommentarer