4 fede cykelferier

Lej en cykel - og oplev Europa på en helt anderledes måde

De små, bakkede veje i Toscana formelig skriger på et cykelvisit. Foto: Flickr/Buteijn
De små, bakkede veje i Toscana formelig skriger på et cykelvisit. Foto: Flickr/Buteijn

Stejle bjerge med hårnålesving – eller flad vej langs kysten. Der er noget for enhver smag, og mulighederne er uendelige, når cykelferien skal tilrettelægges.

 

Brügge, Belgien

Foto: Flickr/VisitFlandern
Foto: Flickr/VisitFlandern
 

Den cykelglade nation byder på fladt cykelterræn langs kysten, og nogle af tidens allerstørste cykelryttere kommer fra netop Belgien. Om det er på grund af den lokale chokolade eller de hjemmebryggede øl er dog svært at sige, men der er god mulighed for at nyde samme menu – og se om du også får lige så gode cykelben. I Belgien kan man også komme på både museumsbesøg og kanalrundfart.

Se også: 4 fede europæiske campingpladser  

 

Alpe d’huez, Frankrig

Foto: Flickr/Will C.
Foto: Flickr/Will C.
 

Det mytiske bjerg, vi kender fra ’Tour de France’. Store slag mellem professionelle cykelryttere er blevet slået her, men her kan du også få muligheden for at kæmpe imod bjergets stigningsprocenter. De 21 hårnålesving er en populær rejsedestination for cykelentusiaster og fritidsmotionister.

Fra bunden og op til toppen er der ’kun’ 13 km, men det er bjergbenene, du skal have pakket, hvis du vil prøve kræfter med stigningen.

 

Toscana, Italien

Foto: Flickr/Buteijn
Foto: Flickr/Buteijn
 

Små, snoede veje, der nærmest er skabt til at cykle på. Middelalderborge, små landsbyer og gamle klostre gør Toscana til et indbydende cykelområde for dem, der ikke er til høje bjerge. En cykel med gear er stadig at foretrække, da de fleste byer er bygget på en lille forhøjning. Ud over gode cykelruter er der rig mulighed for at spise godt, da området er kendt for god vin og lækker mad.

Det er et populært cykelområde, og derfor er der også mange hoteller, der hjælper med reparation, hvis det bliver nødvendigt.

 

Mallorca, Spanien

Foto: Flickr/Guenther Bosch
Foto: Flickr/Guenther Bosch
 

Det optimale terræn for dig, der ikke kun cykler for sjov. De små, skarpe stigninger og de skæve veje er fantastiske cykelruter, hvis formen er på plads. Øen er som skabt til at cykle på, og flere professionelle hold er hver vinter på træningstur på øen.

Der er cykelruter for enhver smag, og stort set alle hoteller har cykelkælder og en mekaniker tilknyttet, hvis der er noget, der skal justeres.

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Anders Borup Sørensen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen